Enxampen a Dòrria un caçador furtiu d'isards

Utilitzava una arma amb visor i amb silenciador, per poder caçar sense fer soroll

Redacció
16 d'octubre del 2009
Caçador furtiu
Caçador furtiu | DMAH
Una patrulla del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge va interceptar la setmana passada un caçador furtiu que actuava a la muntanya de Dòrria (terme de Toses), en terrenys de la Reserva Nacional de Caça Freser-Setcases. El caçador va ser interceptat mentre caçava l’isard amb una arma amb visor i dotada de silenciador, un complement que permet efectuar trets sense fer pràcticament soroll i que està específicament prohibit pel Reglament d’armes.

Els agents rurals que participaven en l’operatiu de vigilància que es desenvolupa a la comarca contra la caça furtiva, adreçada sobretot a la caça major i especialment a l’isard, van poder observar com el furtiu muntava l’arma i disparava a un isard. En aquell moment, van interceptar el caçador i van procedir a l’escorcoll, la redacció de les denúncies i el comís dels estris que duia al damunt: un rifle monotir marca Pedretti, quatre bales calibre 243, uns prismàtics Swarovsky, un silenciador amb rosca il·legal, una mira telescòpica, un ganivet plegable i una motxilla.

Els agents rurals han interposat les corresponents denúncies administratives per caçar sense autorització a la Reserva Nacional de Caça Freser-Setcases i per ús d’una arma il·legal amb silenciador. Així mateix, es trametrà el corresponent atestat a la Fiscalia de Medi Ambient de l’Audiència Provincial de Girona per un presumpte delicte relatiu a la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics, tipificat a l’article 335 apartat 2 del Codi penal.