L'art de fer cervesa

Pardines celebra la cinquena edició de la Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost

Redacció
12 d'octubre del 2009
Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost
Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost | Arnau Urgell

A Pardines es va poder conèixer en primera persona el procés d'elaboració de la cervesa. Foto: Arnau Urgell

Un any més Pardines ha celebrat la Fira de la Cervesa Artesana i el Rebost. Una fira de petit format que ja arribat al lustre de vida i en la qual l'ambient familiar i la degustació de la bona cervesa marquen la jornada. A la plaça del Padró es va poder comprar la primera “anyada” d'Art Cervesers, una nova iniciativa de cervesa artesana que produirà 50.000 litres anuals a Canovelles (el Vallès Oriental).

José Manuel Vidal és un dels socis d'Art Cervesers. També forma part de Cerveart, l'associació que organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Pardines la fira i que es dedica a divulgar arreu l'art de produir cervesa artesana, un producte encara força desconegut al nostre país. Fins ara elaboraven produccions casolanes de no més de 500 litres però finalment han assolit el somni de tenir la seva pròpia cerveseria. L'han ubicat a una masia que han restaurat a Canovelles i produiran uns 50.000 litres anuals. N'hi ha de tres tipus i també volen fer “cerveses de temporada”.

“El projecte va més enllà, volem dinamitzar el món rural de l'entorn” explica Vidal. En aquest sentit  pretenen que les explotacions agrícoles del voltant introdueixen l'ordi cerveser com a cultiu per tancar la cadena gra-cervesa. Un altre graó per cobrir és el del maltejat, de moment compren la malta fora del país però pretenen crear una planta comuna amb altres iniciatives de cervesers artesans. “Continua el boom a casa nostra” afirma en José Manuel Vidal.

Com sempre la distribució del producte és un punt crític. De moment, a banda d'esdeveniments com el de Pardines, se centra molt al Vallès tant en agrobotigues, com en botigues “gourmet” i restaurants i cerveseries que vulguin tenir una carta d'aquesta beguda. També venen per Internet i el preu se situa en vora sis euros el litre; “per sota aquest preu és impossible fer un producte de qualitat” matisa Vidal.

- Galeria de fotos 2009
- Galeria de fotos 2008
- Crònica de la IV Fira de la Cervesa Artesana i del Rebost