«Avisen» als municipis que han donat suport a les consultes independentistes

Un funcionari de l'Estat es va personar a Ripoll i Pardines per demanar els acords dels plens

Arnau Urgell
10 d'octubre del 2009
Esteve Perpinyà
Esteve Perpinyà | Arnau Urgell

Esteve Perpinyà mostra la carta del subdelegat del Govern espanyol. Foto: Arnau Urgell

L'Estat continua vigilant el moviment de consultes municipals independentistes. El passat 7 d'octubre un funcionari de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona es va personar als ajuntaments de Pardines i Ripoll -així com d'altres de comarques veïnes- per entregar una carta signada pel subdelegat Francesc Francisco-Busquets.

En la missiva es demana “el certificat del text complet de l'acord del ple”. El subdelegat es refereix al fet que “segons els mitjans de comunicació” s'ha aprovat recentment una moció “d'adhesió o suport a iniciatives legislatives populars per realizar una consulta i/o referèndum en el vostre municipi”.

L'alcalde de Pardines, Esteve Perpinyà, s'ha referit irònicament als moviments de la Subdelegació: “diuen que ara només toca treballar per superar la crisi però tenen temps d'enviar un funcionari a passejar per tots els ajuntaments” ha explicat a ElRipollès.info. Cal recordar que Pardines va ser el primer municipi del Ripollès en donar suport a Arenys de Munt i a la celebració de consultes independentistes.

Jordi Fàbrega ja havia denunciat l'enviament de cartes
El passat dijous, en la constitució d'Osona Decideix -l'entitat que coordinarà les consultes a la comarca-, Jordi Fàbrega, delegat del Govern a la Catalunya Central i alcalde de Sant Pere de Torelló va exhortar als assistents a no arrugar-se davant l’Estat espanyol. Fàbrega va explicar que havien començar a “enviar cartes als alcaldes dels municipis que volen celebrar consultes, a través de la delegació del Govern a Catalunya, advertint-los que estaran absolutament vigilants a la legalitat de les consultes”. Fàbrega no va voler aclarir més termes de les missives, ni quins alcaldes havien rebut la comunicació.