Planoles lloga un habitatge municipal per «salvar l'escola»

Només hi ha vuit nens matriculats i pretenen que una família nombrosa s'instal·li al municipi

Redacció
07 d'octubre del 2009
Escola Planoles
Escola Planoles | Arnau Urgell

D'esquerra a dreta: la caldera de biomassa, l'habitatge municipal en lloguer i l'escola. Foto: Arnau Urgell

L'Ajuntament de Planoles ha encès el llum d'alarma per l'escola. “Només tenim vuit alumnes matriculats i el mínim per mantenir les dues aules són deu” explica l'alcaldessa Eva Salmerón. Una solució que proposen per aquesta situació és llogar una casa de propietat municipal just al costat del CEIP Núria Moré i Pi. Obviament puntuaran més les famílies amb un major nombre de fills.

Al costat de l'escola
Un dels reclams per llogar la casa és la seva situació: paret per paret de l'escola. Els pares no hauran de pensar en el transport i la mainada podrà aprofitar al màxim les hores de son. L'habitatge l'havia utilitzat tradicionalment la secretària de l'Ajuntament i compta amb tres habitacions. El lloguer serà de 250 euros mensuals. Si a més són sostenibilistes un argument més per animar-se: la calefacció s'alimenta de biomassa forestal.

L'alcaldessa Eva Salmerón espera d'aquesta manera garantir el futur de l'escola. Amb menys de 10 alumnes temen que Educació pugui tancar una de les dues aules i això podria suposar que alguns pares matriculessin els nens a Ribes de Freser. Per aquest motiu volen una família amb tants nens com sigui possible: “per cada fill tindran 20 punts” explica.

El CEIP Núria Moré i Pi de Planoles té dues aules, una amb els alumnes de preescolar i una altra amb els de primària. Forma part, juntament amb el CEIP Vallfogona, de la zona educativa rural (ZER) Comte Arnau. També n'eren les escoles de Gombrèn i Campelles que van tancar l'any 1998. En el cas de Gombrèn s'intenta reobrir-la.

El CEIP Núria Moré i Pi de Planoles. Foto: Arnau Urgell


Mostra Projectes, serveis, transformacions i infraestructures Ripollès en un mapa més gran