Les naus noves de Rigat Tèxtil de Ribes mantindran els usos industrials

Se segregarà en set o vuit espais

Redacció
07 d'octubre del 2009
Naus Rigat Textil
Naus Rigat Textil | Arnau Urgell

Les naus noves de Rigat Tèxtil mantindran els usos industrials. Foto: Arnau Urgell

Bona part de les naus de Rigat Tèxtil de Ribes de Freser, que va cessar l'activitat a inicis de 2009, mantindran els usos industrials. En el darrer plenari, el consistori ribetà va aprovar un conveni amb la propietat per tal d'utilitzar la part nord del recinte -corresponent a les instal·lacions noves- per ubicar-hi empreses relacionades amb els serveis. El conveni, aprovat per unanimitat, s'inclourà en la revisió del Pla d'ordenació urbana plurimunicipal (POUP) de la Vall de Ribes.

L'alcalde, Marc Prat, explica que les naus, que tindran entre 100 i 200 metres quadrats de superfície, seran ideals per pintors, llauners, fusters i paletes entre altres. A manca de redactar un projecte per segregar l'actual espai, Prat considera que es poden crear entre set i vuit naus en un espai molt proper al nucli urbà. Per altra banda la part sud del recinte de Rigat Tèxtil -les naus antigues- quedarà subjecte a un Pla de millora urbana (PMU) que permetrà desenvolupar-hi usos relacionats amb l'activitat turística i comercial.


A les naus antigues s'hi realitzarà un Pla de millora urbana (PMU). Foto: Arnau Urgell

Rigat Textil va cessar l'activitat després de fer fallida el gener de 2009. L'empresa havia nascut el 2000 després del tancament d'Acabados Pirineo, quan setze treballadors van capitalitzar l'atur i van invertir en la nova empresa. L'experiència -que va arribar a ocupar cinquanta treballadors- va merèixer el premi Ripollès Emprèn de 2005. En el moment de fer fallida només tenia tretze empleats després que el 2006 hagués de tirar endavant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per la pèrdua del  seu principal client.


Rigat Tèxtil va tancar a inicis del 2009. Foto: Arnau Urgell


Mostra Projectes, serveis, transformacions i infraestructures Ripollès en un mapa més gran