Bolets de totes les mides

Redacció
05 d'octubre del 2009
Festa del Bolet d'Ogassa
Festa del Bolet d'Ogassa | Adrià Costa

Un dels participants al concurs de boletaire d'Ogassa amb dues bufes del diable. Foto: Adrià Costa

En plena temporada de bolets, fins a quatre poblacions van celebrar fires i festes amb aquests fongs com a protagonistes. L'activitat més multitudinària va ser la Festa del Bolet d'Ogassa que va reunir desenes de persones al voltant d'una paella de camagrocs. També va ser un èxit el concurs de boletaires i és que malgrat que de moment la temporada és bastant fluixa déu ni do com van poder omplir els cistells. Abans els joves d'Ogassa havien organitzat una nova edició del Miner de Ferro.

Campelles també va atraure un bon nombre de persones interessades en el món de micologia. Per quart any el boletaire i fotògraf amateur ribeta Lluís Rodríguez Sala -col·laborador d'elsBolets.com- va organitzar una exposició que va reunir un centenar d'espècies -vuitanta de fresques i una vintena de soca-. També hi havia bolets assecats i confitats així com una exposició fotogràfica de bolets en el seu hàbitat campellenc.


Lluís Rodríguez Sala és l'alma mater de l'exposició de bolets de Campelles. Foto: Arnau Urgell

La tasca de Rodríguez-Sala per recopilar el centenar d'espècies de fongs en menys d'una setmana ha estat especialment difícil ja que tal i com reconeix la temporada fins ara no és gens bona. A banda de l'exposició també es va poder gaudir d'una bona degustació de bolets.


Finalment, continuen els mercats dedicats als fruits de Tardor, els dissabte el Mercat del Bolet del Ripollès a Ripoll i diumenge el Mercat del Bolet i la Trumfa a Vilallonga. A Ripoll a banda de ceps, camagrocs i rovellons també hi havia altres espècies com peus de rata, rossinyols, llengües bovines i apagallums. Globalment es van posar a la venda 70 kg de bolets frescos dels quals 20 eren camagrocs.

Els dos marxants de bolets explicaven que tota la mercaderia era de fora de la comarca, bàsicament de l'Alt Urgell i Andorra i en menys quantitat del Solsonès.


Un dels venedors del Mercat del Bolet del Ripollès mostra un apagallums del Solsonès. Foto: Arnau Urgell

Galeries de fotos

- Festa del Bolet d'Ogassa (Adrià Costa)
- Fira del Bolet de Campelles (Lluís Rodríguez Sala i Arnau Urgell)
Mercat del Bolet del Ripollès (Arnau Urgell)

Altres galeries de fotos de bolets
- Mercat del Bolet del Ripollès (Arnau Urgell)
- Fotografies dels lectors d'elsBolets.com
- Fotografies de bolets de Lluís Rodríguez Sala (blocdefotos.cat)