El FEDER finança en mig milió un projecte per atraure empreses innovadores al Ripollès

Hi participen els ajuntaments de Ribes i Ripoll, el Consorci Ripollès Desenvolupament i les fundacions Eduard Soler i Televall

Redacció
28 de setembre del 2009
Barrricona
Barrricona | Arnau Urgell

Un dels vivers se situarà a la Barricona de Ripoll. Foto: Arxiu ElRipollès.info

La direcció general d'Administració Local ha seleccionat el projecte presentat pel Consorci Ripollès Desenvolupament i diverses institucions de la comarca per atraure empreses innovadores per rebre una subvenció de l'eix 1 del Feder. El projecte, denominat “Inclusió de les TIC en els processos productius i suport a l'emprenedoria: motor de l'e-comarca Ripollès” rebrà més de 507.000 euros, el 50% del cost global.

Maria Carme Freixa, vicepresidenta del Consorci Ripollès Desenvolupament (CRD), explica que el projecte permetrà disposar d'espais per empreses tecnològicament avançades. Els vivers seran a Ribes de Freser, a la Barricona de Ripoll i el mateix consorci, en uns espais denominats càpsules per emprenedors.

En el projecte hi participen a banda del CRD, els ajuntametns de Ribes de Freser i Ripoll, i les fundacions Televall i Eduard Soler. La coordinació serà a càrrec del Consell Comarcal. Freixa precisament assenyala la coordinació com el punt fort del projecte i que ha permès que l'hagin seleccionat. “Si s'haguessin presentat els tres per separat segurament no n'haguessin concedit cap” afirma. Al Ripollès no s'havia presentat cap més iniciativa a l'eix 1 del FEDER.