La Vall de Camprodon tindrà una televisió

La promou la productora privada MakingOff i emetrà a través d'Internet

Arnau Urgell
28 de setembre del 2009
Abans d'acabar l'any naixerà a la Vall de Camprodon una televisió. La impulsa Elias Lalaux, un dels socis de la productora barcelonina MakingOff i que viu amb un peu a la ciutat comtal i l'altre a Camprodon. La televisió emetrà per Internet i tindrà dues grans funcions, per una banda informar de la realitat dels municipis de la vall als seus habitants, i per l'altra esdevenir un portal de promoció turística amb vocació nacional.

Vint anys d'experiència i una iniciativa pionera
Elias Lalaux porta més de vint any en el món de la publicitat. Segons explica “després de tant de temps treballant amb primeres marques és el moment de fer coses que realment t'agradin”. En els darrers mesos havia explorat el món de les web televisió per alguns dels seus clients i va veure la possibilitat d'aplicar-ho en un àmbit territorial com el de la Vall de Camprodon, una iniciativa pionera al nostre país.

“Vall de Camprodon Televisió (VCTV) no serà una televisió local” explica Lalaux. I és que el fet d'emetre's per Internet vencerà un dels actuals handicaps de les emissores comarcals, poder arribar a un públic fora del seu àmbit territorial estricte. Hi haurà un apartat d'informació local que interessarà bàsicament als internautes de la vall -i a les persones que hi estan vinculades però que resideixen habitualment fora- i una part de promoció turística amb vocació nacional. Precisament aquesta part es finançarà en bona part a partir de vídeos promocionals d'establiments del sector. A curt termini produiran els continguts des de Barcelona però amb l'objectiu de consolidar un equip i un local a Camprodon.

Lalaux explica que el seu objectiu a mig termini és fer un informatiu diari tot i que inicialment començaran amb un ritme molt menor encara per determinar. Tot dependrà, evidentment, de les fonts de finançament que obtingui. De moment, segons el productor, “l'acollida ha estat molt bona”.

En els propers dies s'activarà el portal televisiu amb clips promocionals i l'impulsor de la iniciativa espera que el funcionament convencional comenci aquest mateix mes de desembre. De moment, ja són presents al Youtube i al Facebook.

“Una oportunitat de promoció excel·lent”

El president de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, Josep Coma, explica a ElRipollès.info que la iniciativa endegada per MakkingOff és una “oportunitat excel·lent de promoció”. “Una televisió per Internet té un efecte potencial fora de la comarca que no tenen les emissores comarcals” afegeix. Després de presentar la iniciativa als ajuntaments els propers dies es faran sessions a cada municipi per tal de donar a conèixer la iniciativa a les empreses privades especialment a les relacionades amb el sector turístic.