Ripollès Desenvolupament presenta la seva aposta pels productes agroalimentaris a Occitània

Va ser una sessió en el marc del projecte Interreg

per Redacció, 28 de setembre de 2009 a les 06:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El cap de setmana passat el Consorci Ripollès Desenvolupament va presentar el projecte Interreg III amb els seus socis de la Communaute de Communes du Pays d’Olmes, al municipi occità de L'Avelanet. El projecte està destinat a dinamitzar el sector primari a través de la promoció dels productes agroalimentaris locals i la construcció i funcionament d’una cooperativa de serveis pels productes del Ripollès. El projecte occità té unes característiques similars i destaquen els estudis sobre les races autòctones i el centre d’interpretació que es farà a Sautel, a la regió de l'Arieja.

També es va aprofitar per donar suport a altres projectes Interreg tals com el relacionat amb el piragüisme entre Sort i Foix, i el projecte de millora de la línia ferroviària Paris-Barcelona per la Tor de Querol. Altres dels projectes presentats a L'Avelanet són els que van referència a les migracions derivades de la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial entre ambdós vessants de la serralada pirinenca.

 

Participació