Ripoll: 67 litres

Redacció
26 de setembre del 2009
Pont inundat
Pont inundat | Arnau Urgell

El pont del camí de can Bac, ha quedat ple d'aigua. Foto: Arnau Urgell

Una tempesta molt intensa s'ha localitzat sobre el Baix Ripollès.A Ripoll, la tempesta ha començat a descarregar amb força i fins una hora després no ha disminuït la seva intensitat. En una hora han caigut 67 litres, la quantitat més elevada del conjunt del Principat. La pluja ha obligat ha desviar el trànsit d'alguns carrers de la vila que havien quedat parcialment inundats.

Tot i això els Bombers només han hagut de fer dues sortides per treure aigua. Un ha estat a una botiga de roba del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. L'altra, en la qual també ha col·laborat Protecció Civil, ha estat en un escenari "clàssic" quan plou molt, l'Hotel d'Entitats de la Devesa del Pla.

"Cada vegada que plou ens entra aigua"
En el cas de la botiga Kloe, situada al carrer Mossèn Cinto Verdaguer ben aprop del pont d'Olot, és ben bé que "plou sobre mullat". Una de les seves dependentes explica que cada vegada que plou, per poc que sigui, els entra aigua a la botiga. Això ho atribueixen a les obres de vianalització ja que les llambordes segueixen un pendent descendent cap a l'establiment i pràcticament no hi ha lloc per evacuar l'aigua.

Normalment solucionen el problema posant papers a l'entrada però la intensitat de la precipitació d'aquest dissabte, i el fet que la pluja comencés abans d'obrir la botiga, va suposar que l'aigua entrés amb gran quantitat. El parquet va quedar absolutament danyat així com els equips informàtics L'aigua també va afectar algunes de les peces de roba que estaven a la venda.

Afecta el futbol

La pluja va suposar afectacions als partits de futbol que es disputaven a la comarca. Per una banda es va suspendre el derbi de Tercera entre el Monestir i la Ribetana al minut 30 (amb 0 a 0 al marcador) i també el partit de Segona entre el Campdevànol i el Centelles (0 a 1 al minut 19).