El PSC no permet votar la moció de suport a la consulta de Sant Joan

L'equip de govern l'ha fet deixar sobre la taula malgrat que ERC la volia votar | Ramon Roqué afirma que vol consensuar el text

Redacció
25 de setembre del 2009
Ajuntametn de Sant Joan de les Abadesses
Ajuntametn de Sant Joan de les Abadesses | Arnau Urgell


Solució inesperada a la primera moció de suport a una consulta d'independència al Ripollès. L'equip de govern socialista ha evitat que el punt, que formava part de l'ordre dia, s'acabés votant. Amb els seus vots i l'abstenció de CiU han aconseguit deixar sobre la taula la moció malgrat que Esquerra, que l'havia presentat, volia votar-la.

“No hem vingut a l'Ajuntament a cometre il·legalitats”
L'alcalde Ramon Roqué ha justificat la postura del PSC per la necessitat de consensuar un text amb les tres forces polítiques que s'ajustés plenament al marc legal. En aquest sentit ha explicat que l'informe de secretaria era desfavorable a la moció pel fet de tractar-se d'una competència no municipal. El regidor republicà Joan Àlvarez ha replicat recordant que el text no suposava que el consistori organitzés una moció sinó “encoratjar la societat civil a tirar-la endavant”.

L'alcalde ha insistit en no votar la moció i deixar-la sobre la taula. “La gent de Sant Joan prefereix una moció conjunta i que estigui en el marc legal” ha afirmat. “No hem vingut a l'Ajuntament a cometre il·legalitats” ha conclòs.

Malgrat la insistència d'Esquerra de votar-la, finalment el que s'ha votat ha estat la seva retirada, un plantejament que ha comptat amb el suport de l'equip de govern socialista, l'abstenció de CiU i el vot en contra dels republicans. Àlvarez ha afirmat que aquest resultat equivalia a les posicions de cada partit respecte la moció i ha atribuït el fet de deixar-la sobre la taula com "una estratègia" i a "ordres de partit del PSC-PSOE". Roqué ha assegurat que això era fals i que cada agrupació local dels socialistes ha actuat com ha volgut. Per la seva banda Raimon Traver, portaveu de CiU, ha lamentat que la moció -com bona part de les que presenta ERC- tant sols busqués rendibilitat política i mediàtica i ha considerat que hores d'ara hi havia temes més prioritaris.

Finalment des d'Esquerra han assegurat que com a membres del teixit associatiu de Sant Joan treballaran perquè al municipi o al conjunt de la comarca tirin endavant les consultes d'independència.