Activitats per tal que els escolars coneguin les ordenances de civisme

El Consell Comarcal engega una nova edició del projecte "L'escola és de colors"

ACN
22 de setembre del 2009
Presentació Escola és de colors
Presentació Escola és de colors | Consell Comarcal del Ripollès


Els escolars de cinquè de primària i primer d'ESO del Ripollès faran activitats per evitar l'exclusió social i fomentar la convivència. Aquestes activitats tindran com a "rerefons", segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, donar a conèixer les ordenances de convivència dels municipis de la comarca a escolars nouvinguts i "reforçar-ne" el seu coneixement a la població local. El projecte amplia les activitats que fins ara es feien en el projecte "L'escola és de colors" que es va posar en funcionament el curs 2005-2006. En aquests primers quatre cursos, les activitats s'ha centrat en activitats que fomentessin la resolució de conflictes.

Núria Riera, tècnica de l'àrea de Benestar Social, explica que l'activitat que proposen a la mainada buscar que siguin "més conscients" del fet de viure en comunitat. Tot i que els infants hi viuen, diu Riera, no han "reflexionat mai" sobre el fet i les conseqüències. En una de les activitats, els nens hauran d'assenyalar en un dibuix d'un edifici -obra de l'autor ripollès Agustí Riera- els mals hàbits dels seus habitants i corregir-los. Bicicletes mal col·locades o antenes parabòliques als balcons són algunes de les deficiències que s'hi poden veure i que els alumnes hauran d'intentar corregir.

Per Pérez, totes les activitats adreçades a pares i escolars contemplades en el Pla de ciutadania i immigració del Ripollès volen fer reflexions per prevenir "comportaments no massa desitjats" com la xenofòbia, la intolerància o la insolidaritat i treballar altres valors "en positiu" com són la justícia, la pau o l'antiracisme.

"L'escola és de colors' va començar er primer any amb tallers destinats a les famílies. A partir de la segona edició, les activitats s'han fet amb els alumnes durant l'horari lectiu. Aquestes dinàmiques les van utilitzar durant el curs passat nou centres escolars de la comarca. Fins ara les activitats eren coordinades per una empresa externa però des d'aquesta edició ho faran els mateixos tècnics del Consell Comarcal.

- Nota de premsa del Consell Comarcal del Ripollès