Televan: formació en TIC sobre rodes

Redacció
21 de setembre del 2009
Televan
Televan | Arnau Urgell

La Televan a Sant Antoni. Foto: Arnau Urgell

Sembla que fos ahir quan la Fundació Televall va començar a caminar i aviat ja celebrarà la seva primera dècada. Aquest dissabte van organitzar a l'ermita de Sant Antoni de Ribes de Freser una arrossada per compartir amb socis i col·laboradors el novè aniversari. Més d'un centenar de comensals, encapçalats pel director general de Societat de la Informació, Josuè Sallent, i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, s'hi van aplegar. La festa va servir per presentar un dels nous projectes estrella, la Televan, una aula mòbil de formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per arribar a tots els pobles del Ripollès i la Cerdanya.


Enric Pérez, Josuè Sallent i Marc Prat, amb la Televan. Foto: Fundació Televall

Un telecentre nòmada
Gaspar Tarrida, secretari de Televall, explica que la Televan és una furgoneta equipada amb sis portàtils i una antena que capta la senyal d'Internet via wimax. “Permet substituir els telecentres, especialment en pobles petits” explica Tarrida. El conductor serà un formador que al matí realitzarà activitats de formació inicial i a la tarda atendrà consultes individuals. Cada setmana dos dies serà al Ripollès i dos dies més a la Cerdanya. La Televan forma part del projecte Ciutat Digitals i té un cost d'uns 10.000 euros.

L'alcalde de Ribes i president de la Fundació Televall, Marc Prat, va considerar la història de l'entitat com a molt positiva ja que “ha evitat la fractura digital”. Així mateix va considerar Televall totalment consolidada i no li va posar límits. “Primer vam començar a la vall, després al Ripollès i ara ja ha saltat en projectes a la Garrotxa i a la Cerdanya” va assenyalar. Així mateix ja va anunciar que pel desè aniversari hi haurà festa grossa: “la commemoració durarà tot l'any”.