El Comtal de Ripoll es treu divuit anys de sobre

Renova totalment les butaques de platea i l'equip de so i de llum

Redacció
18 de setembre del 2009
Ramon Prat
Ramon Prat | Arnau Urgell


L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Ripoll encara una de les obres “estrella” del mandat, la millora del Teatre Comtal. La renovació total de les butaques de platea ja ha finalitzat mentre que continuen en marxa els treballs per canvia rel sistema de so i llum. Quedarà pendent la reforma de la façana del carrer Pirineus.

El Comtal de Ripoll feia 18 anys que tenia les mateixes butaques. “Hem guanyat en amplitud i comoditat” explica Ramon Prat. Així mateix, tot i que per augmentar la distància entre files ha disminuït l'aforament a platea (de 415 a 370), s'han instal·lat 95 de les antigues butaques a l'amfiteatre. D'aquesta manera la capacitat del Comtal serà de 465 espectadors.

La reforma del Comtal té un pressupost global de 100.000 euros i està finançada a parts iguals per la Llei de barris i l'Ajuntament de Ripoll. El consistori és el propietari del cinema des de l'any 1990 i al cap d'un parell d'any se'n va fer la darrera remodelació. A l'equipament s'hi projecta de manera regular cinema -forma part del Circuit Urgellenc-, té una programació teatral a càrrec del consistori i serveix per activitats escolars i d'entitats.

El regidor de Cultura, Ramon Prat (a la foto, amb les butaques noves), considera que “cal fer el possible perquè la programació de cinema no s'acabi perdent” i que, de moment, el fet de formar part del Circuit Urgellenc en garanteix el futur. Tot i això lamenta que sovint, malgrat que les pel·lícules es projectin tant sols una setmana més tard que l'estrena, la gent prefereixi marxar a veure-les a poblacions com Vic i Olot. Segons Prat, la mitjana d'espectadors se situa en 300 al llarg del cap de setmana, una xifra que qualifica de “fluixeta”. En canvi, l'assistència a les representacions teatrals ha viscut una lleugera tendència a l'alça amb un predomini aclaparador del públic femení sobre el masculí.




Mostra Projectes, serveis, transformacions i infraestructures Ripollès en un mapa més gran