18
de setembre
del
2009
Després de la IV Fira de la Trumfa, celebrat el passat cap de setmana a Molló, ara arriba el torn de l'inici de la temporada gastronòmica dedicada a aquest tubercle. Una vintena de restaurant de la Vall de Camprodon participen en aquesta iniciativa que també arriba a la quarta edició.
La tardor de 2005 va néixer l’associació de restaurants Cuines de la Vall de Camprodon. Ho va fer precisament amb la Temporada Gastronòmica de la Trumfa.
La trumfa, o patata, és un cultiu d’estiu que dóna els seus fruits en finalitzar l’agost i durant el mes de setembre. Ara és, per tant, l’època de la “patata nova”, el millor moment per degustar-la i l’ocasió per cuinar-la en totes les seves varietats. A la Vall de Camprodon, on el clima és idoni tant per a la producció com per a la conservació d’aquest tubercle i on d’antic s’hi ha cultivat amb magnífics fruits, els restaurants reben un any més amb alegria la nova temporada i esmercen esforços i enginy per oferir les propostes gastronòmiques més diverses, ja sigui provenint de la cuina més tradicional com endinsant-nos en la cuina creativa i d’autor.
L’associació Cuines de la Vall de Camprodon l'integren una vintena de restaurants dels sis municipis de la vall, que ofereixen a partir d’aquest dissabte i durant tres setmanes el seu menú temàtic de la trumfa.
Les cuines de la Trumfa
Hotel Grèvol Spa-Llanars)
Pizzeria Feliu-Llanars
Hotel Calitxó-Molló
El Costabona-Molló
L’Enclusa-Molló
Can Po-Rocabruna
Can Jepet-Setcases
Pirineu-Setcases
Fonda Rigà-Tregurà
Can Rosa-Abella
El Forn-Beget
Can Feliça-Beget
Núria-Camprodon
El Pont 9-Camprodon
Hostal La Placeta-Camprodon
Núria, plats cuinats-Camprodon
Can Jordi-Espinavell
Les Planes-Espinavell
Can Pei-La Roca