La trumfa torna a les cuines de la Vall de Camprodon

Vora 20 restaurants participen en una nova Temporada Gastronòmica de la Trumfa

Redacció
18 de setembre del 2009
Fira de la Trumfa
Fira de la Trumfa | Arnau Urgell


Després de la IV Fira de la Trumfa, celebrat el passat cap de setmana a Molló, ara arriba el torn de l'inici de la temporada gastronòmica dedicada a aquest tubercle. Una vintena de restaurant de la Vall de Camprodon participen en aquesta iniciativa que també arriba a la quarta edició.

La tardor de 2005 va néixer l’associació de restaurants Cuines de la Vall de Camprodon. Ho va fer precisament amb la Temporada Gastronòmica de la Trumfa.

La trumfa, o patata, és un cultiu d’estiu que dóna els seus fruits en finalitzar l’agost i durant el mes de setembre. Ara és, per tant, l’època de la “patata nova”, el millor moment per degustar-la i l’ocasió per cuinar-la en totes les seves varietats. A la Vall de Camprodon, on el clima és idoni tant per a la producció com per a la conservació d’aquest tubercle i on d’antic s’hi ha cultivat amb magnífics fruits, els restaurants reben un any més amb alegria la nova temporada i esmercen esforços i enginy per oferir les propostes gastronòmiques més diverses, ja sigui provenint de la cuina més tradicional com endinsant-nos en la cuina creativa i d’autor.

L’associació Cuines de la Vall de Camprodon l'integren una vintena de restaurants dels sis municipis de la vall, que ofereixen a partir d’aquest dissabte i durant tres setmanes el seu menú temàtic de la trumfa.

Les cuines de la Trumfa
Hotel Grèvol Spa-Llanars)
Pizzeria Feliu-Llanars
Hotel Calitxó-Molló
El Costabona-Molló
L’Enclusa-Molló
Can Po-Rocabruna
Can Jepet-Setcases
Pirineu-Setcases
Fonda Rigà-Tregurà
Can Rosa-Abella
El Forn-Beget
Can Feliça-Beget
Núria-Camprodon
El Pont 9-Camprodon
Hostal La Placeta-Camprodon
Núria, plats cuinats-Camprodon
Can Jordi-Espinavell
Les Planes-Espinavell
Can Pei-La Roca