«És un somni»

La nova llar d'infants rural de Vallfogona comença a caminar | La directora del centre considera que “com a mestra no es pot demanar més”

Arnau Urgell
15 de setembre del 2009
Llar d'infants de Vallfogona de Ripollès
Llar d'infants de Vallfogona de Ripollès | Arnau Urgell


Després de quinze dies de funcionament ja es pot fer el primer balanç de la llar d'infants rural de Vallfogona. I segons la seva directora, la Dúnia Sampons, no podia ser millor. “Els nens s'han adaptat molt bé” explica. Per ella tot plegat “és un somni”: estrena d'un nou centre, atenció quasi individual als alumnes... “Com a mestra no es pot demanar més” conclou.

Una manera de garantir el futur de l'escola
Finalment han començat el curs cinc alumnes. Són dos Arnau, en Miquel, la Laia i en Guillem. L'any vinent tindran un nou company i després tots continuaran, si no hi ha cap daltabaix, a l'escola del poble. En aquest sentit la llar d'infants no només és un servei molt útil pels mares i pares del poble sinó que esdevé una garantia per la continuïtat de la primària a Vallfogona. Enguany són dotze alumnes però el vinent en seran quinze.

A l'escola al ser pocs alumnes hi ha un ordinador per cap. Tot i això la seva directora, Núria Torres, encara veu “lluny” la digitalització. “És un procés irreversible però manca infraestructura com les pissarres digitals”. Això sí, des de qualsevol punt de l'escola ja es poden connectar a Internet per wi-fi.

L'alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, espera que de cara als propers cursos el nombre d'alumnes a llar d'infants augmenti. Amb la directora xifren en 8 o 10 la xifra “ideal”. El que és segur és que és una aposta clara i decidida per lluitar contra la despoblació.