A Ripoll, zones blaves gratuïtes per dur o buscar la mainada a l'escola

La mesura s'aplica a la carretera de Ribes i el passeig de la Farga Catalana

Redacció
14 de setembre del 2009
Zones blaves carretera de Ribes
Zones blaves carretera de Ribes | Arnau Urgell


L'Ajuntament de Ripoll ha decidit intentar acabar amb el caos circulatori que es crea al voltant de les escoles Vedruna i Salesiana tant a l'entrada com a la sortida de la mainada. Un dels problemes és l'estacionament en doble fila que col·lapsa la circulació per la carretera de Ribes. Per evitar-ho les zones blaves de la mateixa carretera de Ribes i del passeig de la Farga Catalana seran gratuïtes fins a les 9:15 i entre les 16:45 i les 17:15 de la tarda. Aquesta mesura s'inclou en un paquet d'actuacions als accessos de les escoles ripolleses.

Milloreres a les voreres
A les voreres properes a les escoles Vedruna i Salesiana, a banda de l'actuació de les zones blaves, s’han col·locat fitons per tal de garantir la seguretat de la mainada i els pares així com millorar la fluidesa del transit rodat.

També s’han arranjat les voreres de la carretera de Ribes i s’han suprimit les barreres arquitectòniques en les zones properes a ambdues escoles. Davant l’escola Vedruna s’ha instal·lat un aparcament per a bicicletes.

També s’ha finalitzat l’asfaltat del pati de l’escola Salesiana, on ja s’han tret les tanques que hi ha hagut mentre es feien les obres de la biblioteca, on només queda finalitzar les obres del carrer Vinyes.

Millores als accessos de les escoles Tomàs Raguer i Joan Maragall
A l'entorn del CEIP Tomàs Raguer, al barri de Sant Pere, s'ha repintat la parada de l'autobús escolar i la senyalització horitzontal. També s'ha condicionat el sorral de l’escola. En el cas del Joan Maragall, a la carretera de Barcelona, a banda de les obres per pintar les façanes, s’han suprimit les barreres arquitectòniques; s’ha arranjat i pintat la barana exterior; s’ha millorat la recollida pluvial i s’ha renovat tot l’accés des de l’entrada fins a l’interior de l’escola.