El FEDER finançarà 1,2 milions de cinc projectes

Són obres dels ajuntaments de Campdevànol, Ogassa i Ripoll així com dels consorcis dels Espais d'Interès Natural i Ripollès Desenvolupament

Redacció
10 de setembre del 2009
Riu Freser al Roser
Riu Freser al Roser | Arnau Urgell


El Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) aportarà, en els seus eixos 2 i 4, més d'1,2 milions d'euros al Ripollès en cinc projectes. Segons el llistat al qual ha tingut accés ElRipollès.info les ajudes europees gestionades per la direcció general d'Administració Local del Departament de Governació finançaran el 50% de projectes impulsats pels ajuntaments de Campdevànol, Ogassa i Ripoll així com del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès (CEINR) i el Consorci Ripollès Desenvolupament. En queden fora cinc projectes més dels ajuntaments de Campelles, Camprodon, Pardines, Sant Joan de les Abadesses i Toses.

La major aportació al Museu de Ripoll
L'aportació quantitativament més elevada serà pel Museu Etnogràfic de Ripoll amb poc més de 530.000 euros. També per un equipament museogràfic, els interiors del Museu Miner i el condicionament de la mina Dolça, l'Ajuntament d'Ogassa rebrà 178.000 euros. L'altre consistori que rebrà una partida del FEDER és el de Campdevànol per construir un mur de contenció del riu Freser (foto) entre la colònia Molinou i el barri del Roser.

A banda dels ajuntaments, dos dels consorcis d'àmbit comarcal -el CEINR i el de Ripollès Desenvolupament- han aconseguit ajudes FEDER. En el primer cas servirà pel centre de gestió i desenvolupament dels espais naturals del Ripollès, vinculat a la Xarxa Natura 2000 (206.000 euros), i que s'instal·larà a Ribes de Freser mentre que en l'altre serà pel centre de visitants del Monestir de Ripoll, en el marc del projecte Terra de Comtes (156.000 euros).

La meitat de projectes fora

Han quedat fora de les ajudes la consolidació del mur de la llera del Freser del polígon de Campelles; la segona fase de l'aparcament de la Costinyola (Camprodon); la tercera fase del centre d'interpretació del bosc i la natura de Pardines; el projecte “Sant Joan de les Abadesses de vila baronal a vila digital” i l'ampliació dels quatre cementiris del municipi de Toses.