TDT sense barreres, però amb un calendari «ajustat»

Gent gran, persones dependents i discapacitats poden sol·licitar un descodificador de TDT abans del 18 de setembre

ElRipollès.info/ACN
08 de setembre del 2009
Voluntaris TDT
Voluntaris TDT | ACN


El Ministeri espanyol d'Indústria ha engegat un programa per donar descodificadors de televisió digital terrestre (TDT) als col·lectiu amb risc d'exclusió social i tecnològica. Tanmateix, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, considera que el calendari previst és “massa just” ja que el programa s'ha fet públic en ple agost i les sol·licituds s'han de fer abans del 18 de setembre. Tot i això ha valorat positivament la iniciativa.

Davant d'aquest calendari ajustat el Consell Comarcal ha decidit liderar la campanya al Ripollès i més tenint en compte que bona part dels municipis ja van fer l'apagada entre el 30 de juny i els primers dies de juliol. Per aquest motiu, els serveis socials comarcals seran “proactius” alhora d'informar del programa d'ajuts a usuaris de col·lectius que tenen el perfil de possibles beneficiaris. Les sol·licituds s'han de fer als ajuntaments mentre que l'ens comarcal fa la coordinació.

La campanya es va iniciar el mes d'agost en ple període de vacances quan “les coses van a un altre ritme”. Ara que s'ha engegat la maquinaria els agents locals hauran d'accelerar les tasques perquè els terminis són “especialment curts”. Tot i això Pérez confia que la campanya tingui bona acceptació perquè els col·lectius beneficiaris són “molt específics” i “detectables” des dels serveis socials.

Concretament els ciutadans que poden beneficiar-se d'aquest programa per obtenir els descodificadors són persones que tenen més de 65 anys amb dependència reconeguda de grau II o III; població amb discapacitat auditiva o visual i grau total de discapacitat igual o superior al 33% i els més grans de 80 anys que visquin sols o acompanyats d'una altra persona que supera també aquesta mateixa edat. Tots ells poden sol·licitar un únic descodificador per a la llar, si no en tenen un ja a casa o han rebut alguna una altra subvenció per part d'un altre organisme.

Els beneficiaris del programa del Ministeri d'Indústria rebran un aparell descodificador. Tot i això el programa no contempla cap ajut o suport en la instal·lació. En el cas del Consell del Ripollès, Pérez diu que cop es resolguin les sol·licituds es farà arribar als beneficiaris i s'analitzarà si es pot donar algun tipus d'ajut per la instal·lació.

- Nota de premsa del Consell Comarcal
- Calendari d'apagada analògica