Fotos: Teràlia omple el Barri Vell de Ripoll de teràpies alternatives

Redacció
07 de setembre del 2009
Teràlia
Teràlia | Arnau Urgell


“El resultat de la fira ens ha desbordat les expectatives” afirma Xevi Guitart un dels impulsors de Teràlia. “Èxit rotund” i “nota de dotze sobre deu” són algunes de les frases de Guitart en plena “ressaca” d'una fira que ha omplert el Barri Vell de Ripoll de les denominades “teràpies manuals i energètiques”. Fos per la curiositat d'allò desconegut o per la gran demanda d'aquest tipus de tècniques (o per les dues coses a la vegada) ja a les primeres hores de fira, era més habitual apuntar-se a una llista d'espera d'algun dels terapeutes que no pas veure'ls amb els braços creuats.

Més enllà de la gentada que passejava per les places Gran i Sant Eudald -una mostra més que organitzar activitats a Ripoll té resposta ciutadana-, l'afluència als tallers i conferències que es realitzaven a la sala Eudald Graells també ha estat molt per sobre de l'esperada. “Pensàvem que la majoria d'activitats tindrien entre 20 i 30 assistents i en canvi el mínim ha estat de 40, i el màxim 160!” explica Xevi Guitart.

De cara a posteriors edicions Guitart considera que cal perfilar petits detalls com delimitar més clarament la frontera entre les teràpies alternatives i l'esoterisme. En aquest sentit ha explicat que malgrat certes queixes sobre la presència de tarotistes han volgut donar a conèixer tècniques com el “tarot evolutiu” en el qual es parla de com buscar el teu propi camí.