Sant Joan escalfa motors de la Festa Major amb la presentació del monogràfic

Redacció
02 de setembre del 2009
El proper dissabte 5 de setembre, a les 7 de la tarda, la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses acollirà la presentació del programa de Festa Major i de l’exposició dels dibuixos que l’acompanyen. Enguany el monogràfic s’ha dedicat al comerç santjoaní.

Redactat per Joan Ferrer i il·lustrat per Jordi Canelles el programa duu el títol “D’uns temps… d’unes botigues: retrat aproximat del comerç de Sant Joan de les Abadesses”. Més que una descripció exhaustiva de les botigues que s’han establert a la vila santjoanina al llarg de la història, el text se centra cap a mitjans de la dècada dels 60 i, especialment, en els botiguers que han regentat els establiments. Pels autors, són els comerciants els que han marcat més profundament la memòria col·lectiva de la població.

El contingut textual i visual del programa de Festa Major d’enguany vol ser un reconeixement a un món, en gran part ja oblidat, format per sobrenoms de botiguers i botigues i per establiments i personatges que mereixen també formar part, ni que sigui a través d’un relat, de la nostra història.

A continuació, s’inaugurarà l’exposició de dibuixos realitzats per Jordi Canelles per il·lustrar el programa. Aquests dibuixos són uns apunts ben significatius d’un aspecte de la nostra quotidianitat, els quals ens poden ajudar a fer reviure o recordar els establiments i comerços de la vila.

A més dels autors esmentats, l’acte de presentació i d’inauguració comptarà amb la presència de l'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, i de la regidora de Cultura, Montserrat Tallant.