Ripoll amplia el calendari de fires i en dedica una a les «teràpies manuals i energètiques»

Hi haurà una seixantena de parades a les places Gran i Sant Eudald i tallers i xerrades a la sala Eudald Graells

Redacció
01 de setembre del 2009
Presentació Teràlia
Presentació Teràlia | Arnau Urgell


Ripoll amplia el seu calendari tradicional de fires amb Teràlia, un cap de setmana dedicat a les denominades teràpies manuals i energètiques. Serà el proper cap de setmana i comptarà amb 57 estands i parades situades al centre de la vila així com 25 tallers i xerrades a la sala Eudald Graells. Les dues jornades de fira, dissabte 5 i diumenge 6, es tancaran amb espectacles a la plaça de la Llibertat i al “màgic” claustre del Monestir de Ripoll.

Una iniciativa privada amb recolzament públic
La iniciativa de Teràlia és d'en Xevi Guitart i la Dori Bermúdez, o el que és el mateix, del Centre de Teràpies Naturals Amunay de Campdevànol. Van presentar la idea a l'Ajuntament de Ripoll que ho va veure amb molt bons ulls : “casa amb l'objectiu de dotar de continguts els caps de setmana de la vila com a forma de promoció econòmica” va explicar l'alcaldessa, Teresa Jordà.

També el Consell Comarcal i la Diputació han recolzat la iniciativa. En aquest sentit, el president de l'ens comarcal Enric Pérez, va recordar la proliferació d'aquest tipus de centres a la comarca i va considerar que era fruit “de la manca de temps per cuidar-se espiritualment” en una societat amb un ritme de vida tant elevat.

De “geometria sagrada” a minerals terapèutics
Les places Gran i Sant Eudald i el carrer de Mossèn Cinto Verdaguer acolliran fins a 57 parades amb terapeutes així com artesania, revenda i alimentació ecològica i “energètica”. En molts dels estands es podran provar algunes de les tècniques en sessions de 10 a 20 minuts per un preu de cinc euros. Des d'osteopatia a reiki, de “geometria sagrada” a minerals terapèutics passant per herbes remeieres o tarotistes. Un ventall de possibilitats molt desconegudes en entorns més rurals com el del Ripollès tal i com va explicar Xevi Guitart.

També hi haurà una secció infantil, ubicada al passeig del Mestre Guich, i dos espectacles per tancar les jornades a la plaça de la Llibertat i al claustre del Monestir. Allà hi haurà des d'etnofusió a mantres, sons de l'univers, cants d'ànimes, bols de quars i “sons ancestrals amb flautes natives i tambors cerimonials”. En definitiva, una fira més però ben diferent a les típiques de Ripoll com la de les 40 hores, la de Santa Teresa o el Mercadal. Enguany també es repetirà el Mercat del Bolet -iniciat l'any passat amb un resultat bastant mediocre- i que, almenys en algun dels dies, s'acostarà al centre de la vila.