Els joves de 18 anys poden obtenir una subscripció gratuïta a una publicació

La iniciativa s’emmarca en el Pla de foment de la lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Redacció
01 de setembre del 2009
Els 67.969 joves catalans nascuts el 1991 i que al llarg d'aquest any assoleixen la majoria d'edat podran obtenir una subscripció temporal i gratuïta a una publicació periòdica. La iniciativa, que s'aplica per segon any consecutiu, s'emmarca en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Els destinataris d'aquesta acció són les persones que compleixen 18 anys durant el 2009 i que tinguin residència a Catalunya. Els joves que compleixin aquests requisits i hi estiguin interessats hauran de triar una de les 70 publicacions que s'ofereixen i fer la sol•licitud de subscripció entre l'1 i el 30 de setembre per mitjà del web o a través del telèfon d'atenció ciutadana, 012.

- Sol•licitud de subscripció gratuïta

L'objectiu d'aquesta acció és promocionar l'hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre'ls eixamplar el seu coneixement de l'espai públic i la vida democràtica del país.

Les empreses editores de publicacions que han presentat la seva oferta s'han adherit voluntàriament a la iniciativa, que els permet créixer en nombre de lectors i donar-se a conèixer al públic més jove.

L'any 2008, més de 13.000 joves, el 20% del total, es van beneficiar del programa de subscripcions amb una oferta de 69 diaris i revistes.

- Nota de prensa de la Generalitat