La grip nova no afectarà l’inici del curs escolar

La ministra espanyola de Sanitat, Trinidad Jiménez, aposta per començar les classes amb “tota normalitat”

Redacció
31 d'agost del 2009

La ministra espanyola de Sanitat, Trinidad Jiménez, demanarà a les comunitats autònomes que no endarrereixin l'inici del curs escolar per la grip nova i que aquest comenci “amb tota normalitat”. Segons Jiménez, és important que es mantinguin els hàbits mentre el Ministeri i les conselleries de Salut treballen per prevenir un possible increment dels contagis.

De moment, la comunitat foral de Navarra ja ha anunciat en solitari que preveu un inici gradual de les classes per evitar els possibles efectes de la pandèmia. Jiménez ha fet aquestes declaracions abans de la reunió del consell Interterritorial de Salut que se celebra aquest dilluns al matí a Madrid. Des de Catalunya, la consellera de Salut, Marina Geli, ja va indicar que no era partidària d'endarrerir l'inici de les classes.

La ministra també ha anunciat que s'exclou del programa de vacunacions els menors de 14 anys -excepte els que presentin patologies cròniques-. Els principals grups de risc que hauran de rebre la vacuna són els malalts crònics, el personal sanitari i les embaradades.