La TDT de pagament comença amb mal peu

Al Ripollès, gairebé ningú podrà veure el partit de futbol Barça-Spòrting | Ràdio i internet, alternatives

Redacció
31 d'agost del 2009

El debut del Barça a la lliga de futbol, avui dilluns contra l’Sporting, només es podrà seguir a través del canal Gol TV, mitjançant la TDT codificada i de pagament; i de les plataformes ONO, Jazztel, Orange i Imagenio. L’inici de la TDT de pagament, però, ha començat amb mal peu. Al Ripollès, també.

El problema és que la majoria dels aparells de televisió no disposen de la ranura per a la targeta especial (CAM). A més, els descodificadors digitals necessaris per poder veure el canal s’han esgotat i s’ha paralitzat la seva distribució.

Els bars i restaurants del Ripollès, de moment, sembla que s’han quedat sense el maleït descodificador i només algun afortunat podrà seguir el partit a casa seva. Segons algunes botigues d’electrodomèstics, que distribueixen l’aparell, ja hi ha llista d’espera per al decodificador. La seva venda es preveu que es normalitzi durant aquesta setmana.

Alternativa internet
A banda de la ràdio una alternativa es veure-ho mitjançant servidors d'internet. La qualitat acostuma a ser mitjana i el retard d'emissió considerable. Aquest sistema -que fa servir molta gent a casa- també l'utilitzaran a bars com el Cabina de Ripoll, situat a la plaça Gran. I si no, la "tradicional" ràdio.