Pujol avala la «mani» sempre que sigui després de la sentència

Va presidir el 29è sopar d'estiu amb militants i simpatitzants de CiU del Ripollès

Redacció
30 d'agost del 2009
29è sopar d'estiu amb Jordi Pujol
29è sopar d'estiu amb Jordi Pujol | Adrià Costa


L'expresident de la Generalitat i president fundador de CiU, Jordi Pujol, va afirmar aquest dissabte des de Sant Joan de les Abadesses que "probablement' hi hauria d'haver una manifestació per a defensar l'Estatut si la sentència del Tribunal Constitucional (TC) acaba essent contrària als interessos de Catalunya".

Pujol va participar en la 29a edició d'un sopar que organitza CDC del Ripollès amb militants i simpatitzants i que en aquesta ocasió va reunir 120 comensals. Els amfitrions van ser el president comarcal, Xavier Cima, i la diputada de Ribes de Freser, Irene Rigau. També hi havia la senadora gironina Rosa Núria Aleixandre així com els presidents de la UIER, Joan Vilalta, i del Patronat de l'Hospital de Campdevànol, Jaume Vilarassa. En el transcurs del sopar Agustí Gifré -de l'empresa ripollesa Impuls IDI- va entregar a Pujol i a la seva muller, Marta Ferrussola, una obra original amb la imatge impresa del monestir de Santa Maria de Ripoll sobre planxa oxidada. Cal recordar que fa uns mesos Pujol va participar la seu d'aquesta empresa situada a la colònia del Roig.

La "mani" del TC, centre del discurs de Pujol
Jordi Pujol va deixar clar que la manifestació hauria de ser després de la sentència que dictarà el TC i no abans. "A més, no es tractaria només de fer una manifestació i prou sinó que caldria organitzar una acció de conjunt, de país", va assenyalar amb fermesa l'expresident de la Generalitat des del restaurant la Teuleria.

Una vegada hi hagi la sentència del Constitucional sobre l'Estatut, Pujol creu que tant el Govern com el seu president, José Montilla, "hauran de dir alguna cosa". "Els partits polítics també i, sincerament, penso que també el Parlament", va recalcar el president fundador de CiU, tot recordant que es tracta de l'òrgan que va aprovar l'Estatut i la institució més representativa de la voluntat del poble català. "S'haurà de fer un debat per veure si després de la sentència del TC podem considerar que es tanca el plet contra Catalunya", va afirmar Pujol. "Si se satisfà la reivindicació justa de Catalunya des del punt de vista nacional, econòmic, lingüístic, institucional, de respecte i dignitat", va enumerar el president fundador convergent.

"I si això no queda resolt haurem de seguir lluitant perquè en el futur es puguin trobar solucionar millors", vacontinuar el president fundador de CiU, que també va tenir paraules de crítica cap a la gestió de la crisi per part del PSOE. Davant la possible pujada dels impostos anunciada per Zapatero, Pujol no ha volgut opinar. "A mi no em sembla res. Si hi ha una característica d'aquesta crisi és que ha estat portada amb els peus per part del Govern espanyol", ha sentenciat l'expresident de la Generalitat, que va titllar el líder del PSOE de "frívol". "El senyor Zapatero no té capital de confiança perquè en aquesta crisi ha actuat amb una gran frivolitat, amb les seves declaracions i el conjunt del seu govern", va criticar Pujol amb duresa.

"'No vull dir que no siguin capaços de trobar solucions a la crisi però ens ho han d'explicar clar i no amb les vaguetats amb què anuncien les coses. Per exemple, llençant rumors com aquesta pujada d'impostos per veure què pensa la gent i la seva reacció", va comentar el president fundador de CiU. "Fins ara ho han fet tot molt malament i ho hauran de fer molt bé i amb molta claredat perquè en els creguem", ha reiterat Pujol, que ha acabat parlant del nou volum del seu llibre de les seves memòries. "A l'octubre sortirà el segon volum, que anirà de 1980 a 1993", ha explicat l'expresident de la Generalitat. "Serà molt bo", va ironitzar Pujol, que va comentar que s'hi tracten temes com la dimissió de Suárez, el 23-F, la LOAPA, els problemes amb Banca Catalana i la querella, la forta crisi dels 80, l'entrada d'Espanya a la UE o les eleccions de 1993.