La plantilla de Tallers Casals accepta treballar el 50% durant vuit mesos

Es tracta del sisè ERO que presenta la direcció en un any

Redacció
24 d'agost del 2009


Abans de vacances, direcció i comitè d'empresa de Tallers Casals de Ripoll van acordar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que suposarà reduir fins al 50% les jornades de treball del conjunt de la plantilla durant vuit mesos. “Estàvem en una situació inaguantable, amb 17 operaris sense càrrega de feina i, fins i tot, tres dies el conjunt de la plantilla va quedar parada” explica un portaveu del comitè d'empresa.

Amb aquesta situació, i després que Treball denegués dos expedients a l'empresa, es va optar per un acord que permeti “guanyar temps” i veure “si la situació remonta” explica el representant de la plantilla. Hores d'ara s'està a l'espera de la resolució del Departament de Treball i quan arribi -de ben segur que serà favorable ja que compta amb l'acord previ d'ambdues parts- s'aplicarà immediatament.

La durada de l'ERO és de vuit mesos durant els quals el conjunt de la plantilla passarà a treballar, de manera alterna, dos o tres dies a la setmana. Això a la pràctica suposa “enviar a l'atur” quatre mesos el conjunt dels 64 operaris. Segons el portaveu del comitè, l'assemblea de treballadors va donar el vist-i-plau a l'ERO amb un 85% de vots favorables. D'aquesta manera, es viu un nou episodi de la crisi de Tallers Casals, una factoria que ha viscut en un any la presentació de fins a sis expedients i, fins i tot, l'anunci del seu tancament.