«Pixada» popular: molt soroll per no massa res

El "pessebre" nocturn acaba amb dues pixades reals, dues de simulades i un intent frustrat caní

Redacció
23 d'agost del 2009
Pixada popular
Pixada popular


Una seixantena de persones s'han arribat a concentrar al voltant del pont d'Olot de Ripoll encuriosits per la convocatòria anònima d'una "pixada" popular en "solidaritat" amb els dos veïns de la població expedientats per orinar en aquest mateix punt. Amb la presència important de periodistes -molts vinguts de Barcelona- i més discreta de la Policia Local han acabat orinant un parell de persones, dues més ho han simulat amb una ampolla i una cinquena persona ha fet una "performance" intentant que pixés, sense èxit, el seu gos.

L'alcalde accidental de Ripoll, Eudald Casas, ha explicat a ElRipollès.infoque les persones que han orinat s'han identificat i tal i com es fa quan la Policia Local observa comportaments incívics s'obriran els expedients sancionadors que podran acabar o no amb multes. En aquest sentit ha volgut llençar un missatge de normalitat; "no farem per aquest cas res diferent d'altres episodis d'incivisme". Així mateix ha reiterat que des de l'Ajuntament "lamenten" que Ripoll hagi sortit als mitjans de comunicació per un fet d'aquestes característiques i no pas per celebracions importants com el Mercadal del Comte Guifré o l'Any Oliba.

Més periodistes que pixaners
La convocatòria, en plena sequera de notícies estival, havia despertat l'atenció tant dels mitjans estatals com nacionals. En plena matinada es van desplaçar fins a Ripoll equips d'Atlas -l'agència de Telecinco-, d'Antena 3 i, fins i tot, d'un corresponsal de l'Agència Portuguesa de Notícies. Gobalment el gremi sumava unes 12 persones, una xifra que superava el de pixaners i policies sumats.