Riu o abocador?

Una vintena de voluntaris netegen les ribes del Freser al seu pas per Campdevànol

Redacció
22 d'agost del 2009
Neteja del Freser
Neteja del Freser | Arnau Urgell


Les regidories de Medi Ambient i Serveis i Manteniment de l'Ajuntament de Campdevànol han organitzat aquest dissabte al matí una trobada popular per netejar la llera del riu Freser. Una vintena voluntaris, entre els quals membres de les associacions de veïns del poble, de les societats de pescadors i caçadors així com un parell de regidors, s'han calçat les botes d'aigua per intentar deixar el riu i les seves ribes tal i com es mereixen.

Els voluntaris han "pentinat" de tot tipus de brossa el tram comprès entre el pont Nou i la resclosa. Amb tot el que han tret han carregat de ferralla el camionet de la brigada i, de ben segur, un o dos contenidors amb altres restes. "Sembla mentida les coses que es poden arribar a trobar" comentava un voluntari. "Els arbres i arbustos de la ribera tapaven una gran quantitat de residus" afirmava un altre.

L'esperança és que el seu esforç no sigui en va i que, almenys fins d'aquí a molt temps, no calgui tornar a fer una acció com aquesta en el mateix punt. En tot cas, tal i com informa el consistori, la neteja popular es complementarà amb una de caràcter més tècnic per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).