Deu ferits lleus en l'espectacle pirotècnic de la festa del carrer Major de Ribes

Només un dels afectats el van atendre a l'Hospital de Campdevànol

Redacció
21 d'agost del 2009
Un mínim de deu persones van resultar ferides lleus aquest dijous a la nit per l'impacte indirecte de la pirotècnia de la Festa del carrer Major de Ribes. Una de les persones afectades ha explicat a ElRipollès.info que els coets estaven lligats a les baranes de l'obra d'ampliació de la plaça del Mercat. “En comptes d'anar cap amunt van anar en contra el públic” afirma. “Per sort, cap coet va explotar sobre ningú sinó que primer ho van fer al terra” afegeix. “Tinc una ferida a la cella, sort que duia ulleres!” s'exclama.

“Es van viure moments de caos, amb molts crits” explica l'afectada. En canvi, part del públic situat a l'altre extrem del carrer Major ni se'n va adonar. Els ferits i les seves famílies, juntament amb membres de l'organització, es van traslladar fins al CAP de Ribes que en aquell moment estava tancat.

Mentre esperaven l'arribada d'un metge almenys un dels ferits, un nen de 10 anys amb cremades a la panxa, el van traslladar en cotxe fins a l'Hospital de Campdevànol. Allà, segons ha confirmat el centre hospitalari, el van atendre i després de fer-li les cures li van recomanar visitar-se aquest mateix matí a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron. El nen era veí de Pineda de Mar i sembla que podia ser més pràctic per la família fer la segona cura en un hospital de Barcelona. En tot cas, les ferides també són lleus.

Després de l'incident es va decidir no encendre la traca i es va donar pas a l'actuació musical. “Mentre em desplaçava al CAP ja sonava la música” afirma l'afectada que ha explicat el seu testimoni a aquest mitjà. El nombre d'afectats podria ser encara major -al voltant de quinze- ja que aquest matí altres persones s'han acostat al centre sanitari, especialment per afectacions als timpans.


Mostra Successos Ripollès en un mapa més gran