On hi hagi uns jocs de cucanya que s'apartin les «maquinetes»

Desenes de nens i nenes participen a la 52a festa del carrer Major de Ribes

per Arnau Urgell , 20 d'agost de 2009 a les 21:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'agost de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Diuen que la mainada no juga a les places i carrers. Que s'han tornat individualistes i que l'única distracció és la televisió o les “maquinetes”. Però cada vegada que tenen l'oportunitat de “recuperar” l'espai més públic ho fan amb una joia que sembla que se n'hagin estat durant molt de temps.

Un exemple aquest dijous a la Festa del carrer Major de Ribes, que enguany ja ha arribat a la 52a edició. I segurament com fa cinc dècades enrere els jocs de cucanya han triomfat més que qualsevol "playstation". Trencar l'olla, un combat de sacs o una multitudinària guerra d'aigua -amb participació veïnal des dels balcons- han estat algunes de les activitats de la tarda. Al matí també s'ha fet una pintada col·lectiva al llarg del carrer. I després de l'actuació de l'Amadeu i cia, els més grans prenien el relleu amb més festa. Tal com hagués dit el poeta; “No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa”.

 

Participació