Un virtuós d'Albéniz

Redacció
17 d'agost del 2009
Guillermo González
Guillermo González | Lurdes López


El virtuós pianista canari, Guillermo González, va interpretar aquest divendres al monestir de Sant Pere de Camprodon l'obra més coneguda del compositor Isaac Albéniz, la Suite Iberia. Després del magnífic concert, un nou punt àlgid del XXIV Festival de Música Isaac Albéniz, va rebre en reconeixement de la seva trajectòria la sisena medalla Albéniz.

La medalla pretén premiar la seva tasca de recuperació de les partitures originals de la Suite Iberia. que es trobaven escampadaes en quatre biblioteques. -la de l'Orfeó Català, la Biblioteca de Catalunya, el Museu d'Instruments de Barcelona i a la National Library del Congrés de Washington-.

El pianista les va recuperar i va preparar una nova edició el 1998, ja que "les primeres edicions, que van sortir el 1907 i 1909, tenien molts errors".

Per a González, en declaracions a l'agència EFE Albéniz és un compositor "que encara s'està descobrint", i subratlla que "quan treballava el 1995 en la recuperació d''Iberia', encara no coneixíem l'existència de les cinc òperes que té; de les seves trenta-dues cançons, i d'una sèrie d'obres com els poemes d'amor i altres obres d'orquestra que encara estan apareixent".

De pare basc i mare catalana, Isaac Albéniz "no té pàtria, és a dir, que ningú el considera com el seu orgull nacional, ni els espanyols, ni els catalans, ni els andalusos ni els bascos i, no obstant això, és un compositor de primeríssima fila", adverteix González.

Galeries de fotos del Festival Isaac Albéniz
- Guillermo González interpreta la Suite Iberia (Lurdes López i Xevi Mas)
- "Univers Albéniz" (Arnau Urgell)
- Belén Cabanes: "El temps d'Albéniz" (Lurdes López i Xevi Mas)