La foto de la discòrdia

Els regidors del PSC de Ribes “plantaran” els actes institucionals de Festa Major per l'absència de la imatge del president Montilla en la celebració del 25è aniversari dels gegants

Redacció
13 d'agost del 2009
Acte institucional 25è aniversari dels Gegants de Ribes
Acte institucional 25è aniversari dels Gegants de Ribes | Arnau Urgell


Els regidors del Partit Socialista de Catalunya (PSC) de Ribes de Freser, han anunciat en un comunicat que “plantaran” els actes institucionals de Festa Major per la “retirada” de la fotografia del president de la Generalitat, José Montilla, en l'acte protocol·lari del 25è aniversari dels Gegants de Ribes.

L'absència de la imatge, en un acte que es va realitzar a la sala de plens amb la presència entre altres de la padrina dels gegants Marta Ferrussola (foto),  és pels socialistes una “manca de respecte institucional” i una “acció deliberadament promoguda per l'alcalde, Marc Prat”. Segons el portaveu del PSC a Ribes, Francesc Paret, tot plegat és “ofensiu”. El regidor diu que quan es va adreçar a l'alcalde, Marc Prat, per demanar-li els motius de l'absència de la foto institucional aquest és va limitar "a riure".

Per la seva banda l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, en assabentar-se de la notícia per aquest mitjà s'ha mostrat molt sorprès per la reacció dels socialistes. "Era un acte d'entitat i per tant no era oficial" -ha argumentat respecte a l'absència de la foto de Montilla i altres elements de la sala- però ha advertit que a partir d'ara "no despenjarem mai més res de la sala de plens si ha de ferir la sensibilitat d'algú".

Sobre el comunicat del PSC, Prat ha afirmat que li "sobtava molt la jugada que feien" i el fet de no assistir als actes de Festa Major l'ha qualificat de "rabieta" que realitzen "de manera periòdica". La decisió és segons l'alcalde "una manca de respecte cap al poble de Ribes". "La Festa Major es farà amb ells o sense ells" ha conclòs.

Comunicat de premsa de la Coordinadora Comarcal del PSC – Ribes de Freser
Els regidors de Ribes de Fresser del PSC, no assistiran als actes institucionals de la Festa Major, com a protesta per la manca de respecte institucional demostrada ahir per l’Alcalde de la població. 

Ahir, durant la commemoració del 25è aniversari dels gegants de Ribes, es va dur a terme un acte institucional a la Sala de Plens del Consistori. En accedir a la Sala, tots els assistents van poder constatar que mancava el retrat institucional del President de la Generalitat, el Molt Honorable José Montilla, i que habitualment es troba a la Sala.

Davant d’aquest fet, els regidors del grup municipal del PSC a Ribes de Freser, Francesc Paret i Xavier Salomó, han decidit no assistir als actes institucionals previstos durant la Festa Major de la seva població, com a acte de protesta per la manca de respecte institucional demostrat pel màxim responsable institucional de la Vila, l’Alcalde de CiU Sr. Marc Prat.

Tot i que el fet, no deixa de ser una simple anècdota, en el si d’un acte festiu i de celebració de la població de Ribes, Francesc Paret, regidor i portaveu del grup municipal del PSC, el considera ofensiu i creu que l’acció deliberadament promoguda per l’Alcalde de la població parla per si sola. Segons els regidors socialistes, ahir es va evidenciar una manca de respecte institucional i un tarannà poc democràtic que és del tot qüestionable.

Des del grup municipal del PSC a Ribes es demana una actitud més democràtica i de respecte, a tots nivells, per part de l’Alcalde i, per això, aquest desafortunat incident serà motiu de pregunta en el proper Ple municipal.      

Ribes de Freser, 13 d’agost de 2009