Més de trenta nens en una nova edició del campament del pla d'Estràngol

L'activitat l'organitza el Grup d'Esplais Somnis i la Unió Excursionista Sant Joan

Redacció
10 d'agost del 2009
Pla d'Estràngol
Pla d'Estràngol | Sergi Albrich


Un any més, la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses i el Grup Esplai Somnis han organitzat i realitzat el campament infantil pla d’Estràngol, el qual aquest any 2009, ha arribat a la seva 43è edició. El Pla d’Estràngol s’ha dut a terme dels dies 3 al 6 d’agost i en l’edició d’aquest any hi ha participat 32 nens i nenes nascuts entre els anys el 1995 i el 2003.

El Pla d’Estràngol correspon a una acampada infantil amb un durada quatre dies i tres nits. Durant aquest breu període de temps els joves participants han dut a terme múltiples tallers i han realitzat activitats diverses que els ha permès descobrir i aprendre què és una acampada, aprendre a responsabilitzar-se de les seves pertinences, tenir cura de l’entorn, els materials i els espais utilitzats, respectar a les altres persones, tant a nivell físic, verbal com actitudinal, respectar la natura i l’espai que els envolta i realitzar diferents jocs i activitats, tant de forma cooperativa com competitiva.

Entre les activitats realitzades cal destacar les proves de coneixença que realitzen els infants a mesura que s’acosten tot caminant al campament, des del centre de Sant Joan, els jocs nocturns, com la frontera i el joc del tresor, la creació de cançons pròpies, identificatives dels quatre equips en què es divideixen els participants, i l’excursió a l’ermita i als gorgs de Santa Llúcia, entre altres.