Aigües pudentes

CiU de Ripoll denuncia les pudors en el desguàs d'una torrentera al Ter al barri de la carretera de Barcelona

Redacció
05 d'agost del 2009
Aigües pudentes
Aigües pudentes | Arnau Urgell


El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l'Ajuntament de Ripoll ha adreçat una carta a l'alcaldessa Teresa Jordà i el regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer, per transmetre les queixes veïnals per la pudor que se sent a la zona del Casal Cívic.

Just darrere de l'equipament, a tocar del carrer Concepció Ducloux i la caserna de la Guàrdia Civil, desemboca al Ter una antiga torrentera que baixava del sector de la Torre i la Roca Morta. Actualment s'hi acumulen algues, residus i aigües estancades un fet que genera una forta pudor que es veu incrementada per la forta calor. Segons denúncia CiU els veïns temen que la situació esdevingui un focus d'infeccions i mosquits. La baixada de temperatures d'inicis d'agost ha mitigat l'impacte de les males olors.



Per la seva banda Àngel Ferrer recorda que és un tema competència de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que des del setembre de 2008 pressionen perquè se solucioni. Ferrer limita el problema els dies posteriors de pluges intenses. “La torrentera arrossega sediments de la zona de la torre i colmata el sobreeixidor del col·lector que connecta Ripoll i Campdevànol amb la depuradora” explica. D'aquesta manera, en aquests casos les aigües residuals no poden desguassar pel col·lector i van a parar al Ter. El regidor de Medi Ambient recorda que són de caràcter urbà i per tant no suposen una contaminació greu pel riu.

De manera provisional en cada avinguda del torrent l'Ajuntament neteja l'acumulació de sediments amb aigua a pressió. Però Àngel Ferrer recorda que des del setembre passat l'ACA té un pressupost d'uns 40.000 euros per millorar el desguàs. Així mateix assenyala que el Pla director de l'aiggua de Ripoll contempla la construcció d'un dipòsit que serveix per emmagatzemar l'aigua residual en cas d'avinguda.


Mostra Successos Ripollès en un mapa més gran