Camprodon remodela de dalt a baix el passeig Maristany

El Ripollès.info
27 de juliol del 2009
Joaquim Nadal ha inaugurat la remodelació del passeig Maristany de Camprodon
Joaquim Nadal ha inaugurat la remodelació del passeig Maristany de Camprodon | Adrià Costa



El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, juntament amb l’alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha inaugurat aquest diumenge l’actuació de millora del paisatge que s’ha realitzat al passeig de Maristany d’aquesta població. Els treballs realitzats responen a una de les convocatòries anuals per a l’atorgament de subvencions destinades a les actuacions de millora paisatgística de l’espai públic urbà d’avingudes, rambles i passeigs arbrats dels municipis de Catalunya.

Les obres, que han tingut una durada d’11 mesos, han comptat amb un pressupost de més d’un milió d’euros, dels quals el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) n’ha aportat 140.000 i la resta s’ha finançat amb altres aportacions del Govern, de l’Ajuntament i dels mateixos veïns. 

Passatges arbrats  

La Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge a Catalunya, que va ser aprovada el mes de juny de 2005, té per objectiu el reconeixement, la protecció, la gestió i l’ordenació del paisatge, a fi d’harmonitzar la preservació dels seus valors patrimonials, culturals i econòmics amb un model de desenvolupament sostenible.

Així mateix, dota a les administracions catalanes d’instruments per tal d’afrontar els reptes per a la preservació del paisatge, atès que les últimes dècades ha sofert, sovint, processos de degradació i de banalització.

En aquest sentit, des del 2007 el Govern ha adjudicat 1,6 MEUR  a actuacions  de 13 municipis diferents amb l’objectiu de crear, restaurar o remodelar avingudes, rambles i passeigs arbrats, tant al centre dels nuclis urbans com als accessos o la perifèria. Aquest mes de juny s’ha obert la tercera convocatòria amb un pressupost de 900.000 euros.

Restauració del passeig Maristany

El municipi de Camprodon va ser beneficiari de la primera convocatòria d’aquests ajuts pel projecte de restauració del Passeig Maristany. L’actuació ha comportat una inversió de més d’un milió d’euros i s’ha finançat amb aportacions de la Generalitat de Catalunya,  de l’Ajuntament i dels mateixos veïns. En aquest sentit, el DPTOP ha aportat 140.000 euros, a través d’aquesta línia d’ajuts.

El passeig Maristany de Camprodon es troba al Nord de Camprodon i constitueix un dels millors exemples d’avinguda arbrada d’un creixement residencial de principis del segle XX. Aquest passeig fou urbanitzat als anys vint del segle passat i amb els anys presentava un deteriorament de les voreres i paviments. 

La restauració completada ara ha  consistit en la reforma de les voreres i els vials laterals; la millora dels serveis de subministrament i la xarxa de clavegueram.

Les actuacions han consistit en:

- Renovar serveis de subministrament i claveguera

- Ampliar les voreres del costat de les finques i reduir el carril de circulació dels vials  laterals. 

- Crear bandes d’aparcament en trams interromputs

- Pavimentar el carril de circulació amb aglomerat

- Pavimentar els espais d’aparcament amb llambordes amb junta vegetal

- Tractar l’acabat de les voreres amb una banda de pas de llosses i la resta amb un parterre que recull els arbres existent

- Implantar passos de vianants amb guals adaptats

- Substituir les vorades del passeig per unes de pedra granítica

- Renovar l’enllumenat

- Millorar les condicions de la gespa i l’arbrat 
 

- Més informació de la remodelació