Fotos: Emanuela Brizio i Kilian Jornet guanyen la III Clàssica Olla de Núria

La prova va comptar amb 2.500 espectadors, 200 al cim del Puigmal. Catalunya s’emporta el Gran Premi de les Nacions. La cursa serveix per reivindicar les seleccions catalanes

El Ripollès.info
20 de juliol del 2009
els participants a la III Clàssica de l'Olla de Núria al seu pas pel cim del Puigmal
els participants a la III Clàssica de l'Olla de Núria al seu pas pel cim del Puigmal | Toni Anguera



Kilian Jornet (2:14:56) i Emanuela Brizio (2:52:44) han estat els guanyadors de la III Clàssica Olla de Núria en categoria masculina i femenina respectivament (els dos, a les dues fotos de sota).

La prova l’ha començat dominant l’excampió mundial Agustí Roc que ha estat el primer en coronar el Puigmal obtenint el premi Vertic a la pujada més ràpida. Acte seguit però, Kilian Jornet i el mexicà Ricardo Mejía l’han superat i han passat a liderar la prova. El ritme ha estat molt dur en tot moment disputant-se diverses vegades fins arribar pràcticament a l’últim cim, el Pic de l’Àguila, on Jornet ja ha començat a perfilar la seva victòria. Ha estat en el descens on ha acabat de marcar distàncies traient-li 1:56 a Mejía, segon classificat.  Per Jornet ‘’córrer a casa motiva molt més i l’Olla ha deixat clar el potencial dels esportistes catalans’’.

En categoria femenina, en canvi, no hi ha hagut tanta rivalitat. La italiana Emanuela Brizio ha dominat en tot moment la cursa, seguida de la valenciana Esther Gil i de la catalana Mireia Miró. La italiana ha destacat també l’alt nivell de la cursa: ‘’És fantàstic guanyar una prova tan important i amb un paisatge espectacular’’.

Amb els excel•lents resultats dels corredors catalans (Kilian Jornet, primer, i Agustí Roc, tercer, en categoria masculina, i Mireia Miró, tercera, en categoria femenina), han aconseguit per Catalunya el I Gran Premi de les Nacions que s’obté sumant les tres millors posicions de cada nació. Segona ha estat Espanya i tercera València (podi català, a sota).



Un total de 2.500 espectadors, 200 al cim del Puigmal, han donat color i ànims a tots els atletes participants.

El moment més emotiu de l’Olla ha estat la lectura d’un manifest per part de l’excampiona del món Anna Serra just abans de començar la cursa, Serra ha reclamat a l’actual president de la FEEC, Daniel Planas, que ‘’faci tot el possible perquè la nostra selecció pugui tornar a competir en tots els esdeveniments internacionals i ha definit de ‘’falsa’’ la nova federació (ISF) perquè ‘’no aplega a molts dels corredors de les nacions presents a l’Olla i per suprimir i per decret la que fins ara era la millor selecció’’. De fet el nou campionat d’Europa que se celebra a Canazei només s’apleguen 25 corredors amb opció al títol. Mentre que a Núria a aquest I Gran Premi ja compte amb set dels 8 campions del món i 422 atletes de 13 nacions diferents. La corredora catalana ha tancat el manifest reclamant les seleccions pròpies:’’ volem competir arreu del món amb el nom i els colors de Catalunya. Perquè hi tenim dret i perquè hem demostrat llargament el nostre nivell i qualitat’’.



RESULTATS:

RESULTAT ABSOLUT CATEGORIA MASCULINA:
5-Kilian Jornet    2:14:56 CATALUNYA
33-Ricardo Mejía    2:16:52  MÈXIC
1-Agustí Roc     2:22:32 CATALUNYA
32-Abderrahim Ait Ben Chatoui  2:25:18 MARROC
8-Toti Bes      2:26:31  CATALUNYA
34-Gavy Devine    2:31:36 ANGLATERRA

RESULTAT ABSOLUT CATEGORIA FEMENINA:
23-Emanuela Brizio     2:52:44  ITÀLIA
29-Esther Gil      2:57:02 VALÈNCIA
26-Mireia Miró    3:04:51 CATALUNYA
7-Neus Parcerisas    3:16:14 CATALUNYA
22-Roser Espanyol    3:16:47 CATALUNYA
19-Imma Mascort    3:31:54  ANDORRA-
 
- Més informació dels inscrits, des del web de la Unió Excursionista de Vic
- Anar al web de la Unió Excursionista de Vic