Carles Bassaganya inaugura les reformes de la Ruta del Ferro

El director general d’Administració Local visita un tram de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i Ogasssa. El pressupost de les obres ascendeix a 111.000 euros.

El Ripollès.info
18 de juliol del 2009
Carles Bassaganya, a la ruta del Ferro
Carles Bassaganya, a la ruta del Ferro | Generalitat



El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, ha visitat les obres i la posada en funcionament de la millora i adequació de diversos trams del traçat de la Ruta del Ferro i Carbó entre Ogassa i Sant Joan de les Abadesses.

Aquestes noves actuacions han millorat notablement l’ús que els usuaris facin d‘aquest tram de via verda. Les obres han consistit en canviar el perfil longitudinal del traçat amb l’objectiu de disminuir les pendents amb un màxim del 12%. També s’han formigonat els trams de major pendent i s’han col•locat travesses de fusta per tal d’estabilitzar els talussos i evitar esllavissades que envaeixin la via.

El pressupost de les obres han ascendit fins a 111.052,46 euros, dels quals, el 95% han estat finançades pel departament de Governació a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Durant la visita, Carles Bassaganya ha estat acompanyat del diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Vies Verdes, Josep M. Rufí; el gerent del Consorci de les Vies Verdes, Emili Mató; el delegat territorial d’Esports, Josep Saguer;  l’alcalde de Sant Joan de els Abadesses, Ramon Roquer, i l’alcalde d’Ogassa, Ramon Tubert.

Als parlaments, el director general d’Administració Local ha destacat la importància d’activar la connexió de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i Olot, que fa més de dos anys que les obres estan aturades. “És un projecte que no es pot deixar perdre, per la importància i revulsiu que pot tenir pel municipi i la comarca, és l’únic enllaç que queda pendent”. I s’ha ofert a col•laborar i treballar, també, en aquest nou tram de via verda.