El Mercadal d'enguany serà 'més gran i personalitzat'

La companyia teatral la Sargantana n'assumeix la coordinació i la direcció artística

Redacció
02 de juliol del 2009
Presentació Mercat Música Viva
Presentació Mercat Música Viva | Arnau Urgell


Punt d'inflexió al Mercadal del Comte Guifré; el gran esdeveniment artístic, turístic i comercial de l'estiu ripollès. Els organitzadors, l'Ajuntament de Ripoll, van assumir la tesi que calia 'personalitzar' l'efemèride. En paraules més clares i directes -de Jordi Pérez, membre de la companyia teatral la Sargantana- 'teníem la sensació que era un mercat més i sense diferències amb altres d'arreu del territori'.

Del dit al fet. Els comediants amb nom de rèptil van proposar a l'Ajuntament assumir la coordinació i la direcció artística del Mercadal. I sobretot potenciar-ne la figura protagonista, el Comte Guifré, i afavorir la participació de les entitats i persones de la vila i de la comarca. 'Ripoll té la història suficient per fer una festa més gran i personalitzada' ha assenyalat Pérez. Un dels referents, en el qual la companyia ha treballat, és la festa del Renaixement de Tortosa, amb anomenada arreu del continent.

Més parades, més espectacles, més espais i més participació
L'entusiasme dels 'sargantanaires' promet ser la primera pedra perquè el Mercadal d'enguany sigui un èxit. I tot i que expliquen que han deixat coses al tinter -per properes edicions- la sensació és que creix per totes bandes. Es passarà d'una seixantena de parades a 80. Hi haurà nous elements com el campament del Comte Guifré al passeig del Mestre Guich -fins i tot s'hi podrà dormir-; un sopar medieval i un concert amb ball animaran les nits; i un concurs de tir amb arc servirà per escollir el capità de la guàrdia de Guifré. El capità per cert, encapçalarà la desfilada amb totes les companyies d'artistes que tancarà tres dies de Mercadal.

Més enllà dels nous espais i espectacles l'element que destaca és la voluntat d'obrir la festa a les entitats i veïns del poble i de la comarca. En aquest sentit es convida a tothom a vestir-se com un ripollès medieval i a decorar els balcons (al web hi haurà les instruccions per fer-ho). Així mateix hi participaran actors i companyies del Ripollès.