Joan Escuté, nou director general de Comforsa

Josep Lluís Garcia Sena, nou director industrial

Joan Escuté
Joan Escuté | Comforsa
Redacció
30 de juny del 2009
Després de tancar el pla de viabilitat que va suposar les baixes temporals o definitives de 219 treballadors, Comforsa ha afrontat un relleu en els seus càrrecs de responsabilitat.

Aquest dimarts s'ha fet públic que Joan Escuté serà el nou director general de la metal·lúrgica en substitutció de Josep Julià. Així mateix Josep Lluís Garcia Sena assumeix el càrrec de director industrial.

Biografies dels nous executius
Escuté, nou director general de Comforsa és Enginyer Industrial i PDD per l’IESE. Va iniciar la seva trajectòria professional a la companyia barcelonina ENASA i després es va integrar Motor Ibérica. El 1984, es va incorporar a Gaggia com a director industrial i va gestionar la integració de les operacions del grup. Entre 1985 i 1989 va ser director general de la Maquinista Terrestre y Marítima, encarregat de l’Àrea Técnica, i va dur a terme el procés de reestructuració de la companyia fins a la seva venda a GEC Alsthom.

Al Grup Electrolux (1989-1991) hi va exercir els càrrecs de director general de Corberó i Domar. També ha exercit càrrecs de responsabilitat a Sanyo (1991-1993), Hidroeléctrica de Oliana (1993-1994), Gonvarri Industrial (1995-1996), Grupo C.P, (1996-1999) i Yamaha España (1999-2009), companyia en la qual ha estat director de les divisions de Fabricació de Motocicletes; Reducció i Millora de Costos Industrials, i Qualitat, Medi Ambient i Seguretat Laboral.



En el cas de Josep Lluís Garcia Sena, nou director industrial de l'empresa ripollesa, la seva carrera ha estat lligada durant 16 anys (1983-2000) al grup adober osonenc Colomer Munmany. Des de feia un any i mig era el director general de Nilit International, companyia tèxtil amb base a Israel, líder mundial en el segment del niló 6,6.

Augment de l'activitat?
Comforsa continua mantenint que es preveu 'una recuperació progressiva a mig termini' de la seva activitat. Així mateix planteja diversificar mercats a partir de nous productes. Aquest fet és essencial per garantir sense problemes el retorn dels treballadors que s'han acollit a baixes amb compromís de reincorporació. Després del pla de viabilitat, a les plantes de Ripoll i Campdevànol hi treballen dos-cents operaris.