Tanca Tallers Casals

L'empresa anuncia que inicia el procés de liquidació. | El comitè afirma que no en sap res i que tenen una reunió dimecres vinent.

Redacció
29 de juny del 2009
La direcció de Tallers Casals de Ripoll ha anunciat oficialment que inicia el procés de tancament i liquidació de l'empresa (veure comunicat adjunt). Aquesta decisió ha arribat després que l'assemblea de treballadors no ratifiqués fa uns dies un preacord que suposava enviar a l'atur durant un mínim de sis mesos la totalitat de la plantilla a canviar de retirar 35 acomiadaments.En el darrer any s'havien arribat a presentar fins a quatre expedients de regulació d'ocupació, entre suspensius i extintius.

Fonts del comitè d'empresa han mostrat la seva absoluta sorpresa per la notícia. De fet, fins que l'empresa ha fet públic el comunicat no donaven credibilitat a la informació. Tot i això recorden que dimecres tenen prevista una reunió a Treball amb la delegada, Núria Arnay, i la direcció.Segons fonts del comitè en les darreres hores la família Pozzo havia plantejat un ultimàtitum: deixar de pagar si no acceptaven la suspensió de contractes.

Segons Xavier Riba, representant de la direcció, aquest 'ultimàtum' al qual fa referència el comitè era precisament el tancament, fet que invalidaria la tesi que no en tenien constància. Segons Riba en una reunió el divendres passat Gianpaolo Pozzo va dir textualment als representants dels treballadors que 'm'obligareu a tancar l'empresa'.

'No hi ha res definitiu a la vida'
'El tancament és una decisió irrevocable' explica Riba a ElRipollès.info. Tanmateix deixa oberta alguna porta si, una vegada fet públic el tancament, el comitè d'empresa decidís acceptar la suspensió: 'a la vida no hi ha res definitiu' afirma. En tot cas ha volgut deixar clar que 'el tancament no és un càstig sinó una conseqüència'.

Finalment Xavier Riba ha explicat que molt probablement no assistiran a la reunió de dimecres i que es podrien limitar a comunicar a Treball que retiren l'ERO i inicien la liquidació de la societat.

Comunicat oficial de Tallers Casals
Talleres Casals Herramientas haurà d’iniciar el seu tancament i liquidació

L’empresa de Ripoll Talleres Casals Herramientas S.L. comunica que es veu obligada a iniciar un procés de tancament i liquidació donada la impossibilitat d’arribar a un acord amb l’assemblea de treballadors

Fins a dia d’avui, l’empresa ripollesa s’ha mantingut al corrent de tots els pagaments amb els seus proveïdors, Administracions Públiques i salaris de forma puntual. Ara però, tot i tenir contractes anuals amb els mercats d’Estats Units i Canadà, la producció per aquests no cobreix la càrrega de treball de tota la plantilla, que actualment és de 67 treballadors. Els contractes pel 2009 només garantitzen feina pel 50% dels treballadors actuals.

Talleres Casals Herramientas ha negociat des del mes de febrer amb els treballadors per dur a terme un ERO de reducció que hauria permès treballar al 50% de la plantilla i allargar la feina fins a finals d’any i així reactivar mentrestant les vendes en altres entorns. Els treballadors en canvi, han mostrat en tot moment una actitud negativa i s’han oposat a qualsevol acord, fins a tal punt que tot i que els accionistes han acceptat les peticions del comitè d’empresa, posteriorment la mateixa assemblea de treballadors ho ha rebutjat.

Aquesta actitud dels treballadors de Ripoll contrasta amb la d’altres empreses on els accionistes tenen interessos, on la rapidesa dels acords entre empresa i treballadors estan permetent minorar els efectes negatius de la crisi global . És el cas de Casals Ventilació, S.L. a Sant Joan de les Abadesses, de Casals Herramientas Eléctricas, S.L. a Sant Joan Despí i d’Herramientas Especiales y de Precisión, S.A. a Alcocer (València) que continuen treballant regularment.

Després de molts anys d’esforços i davant l’actitud manifestada pels treballadors, els accionistes no tenen una altra sortida que iniciar el tancament i la liquidació de Talleres Casals Herramientas, S.L. de Ripoll.