El Sant Joan més saludable

La consellera Marina Geli clourà la jornada MéSalut.

Redacció
25 de juny del 2009


Sant Joan de les Abadesses acollirà els dies 26 i 27 de juny les primeres jornades sobre benestar físic, nutricional, afectiu, social i cultural denominades MéSalut. L'acte comptarà amb la presència de la consellera del ram, Marina Geli, que clourà la part més institucional, el divendres 26 de juny a partir de les set de la tarda. Amb la jornada l'Ajuntament pretén apropar a tota la ciutadania els nous recursos públics per garantir una vida més saludable, allò tant vell i alhora tant actual de 'més val prevenir que curar'.

Divendres, acte institucional

La sala de plens de l'Ajuntament acollirà la presentació de la jornada a càrrec de l'alcalde Ramon Roqué, el president de DipSalut, Josep Marigó i la directora dels serveis territorials de Salut, Marta Pedrerol.

Així mateix es presentarà el programa PAFES, destinat especialment a la població adulta, sedentària i amb factors de risc cardiovascular, i els itineraris saludables, recorreguts per anar a peu o amb bicicleta, equipats adequadament per a practicar l’exercici físic recomanat. Clourà l'acte la consellera de Salut, Marina Geli.

I dissabte, esport, salut i gastronomia al parc de l'Estació

La vessant més popular del MéSalut serà el dissabte al parc de l'Estació-Ruta del Ferro. Hi hauran activitats esportives i tallers d'alimentació saludables adreçats a tots els públics. El cuiner Pep Nogué, autor del llibre Menjar per un euro, farà una xerrada sobre alimentació saludable a les 12 del migdia mentre que l'Aula d'Hostaleria demostrarà que gastronomia i salut són dues cares d'una mateixa moneda. El darrer acte serà l’espectacle infantil La Piràmide a dos quarts de quatre.