Finalitzen les obres del nou pont de Setcases

L'estructura es va col·locar el passat desembre.

Redacció
25 de juny del 2009
Pont de Setcases
Pont de Setcases | DPTOP
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha finalitzat les obres del nou pont de la GIV-5264 sobre el riu Ter, que serveix d’accés a Setcases. L’actuació ha consistit en la substitució del pont anterior per un de més ample i amb vorals per a vianants i la millora del traçat de la carretera en el tram anterior al pont, amb una inversió global d’1,8 milions d'euros. Aquesta actuació permet millorar l’entrada al municipi i l’accés cap a l’estació d’esquí de Vallter 2000.

L’antic pont sobre el Ter a la carretera GIV-5264 a Setcases tenia una amplada de 3,60 metres i no disposava de vorals. Per tal de millorar la seguretat i les condicions de circulació en aquest entorn, s’han executat diverses actuacions entre les quals destaca la construcció del nou pont.
Amb una longitud de 31 metres, el nou pont està format per una estructura metàl·lica sobre la qual s’ha disposat una llosa de formigó. Té una amplada de 10 metres, amb una calçada de dos carrils de circulació –un per sentit– de 3,5 metres cadascun i voreres d’1,5 metres d’amplada.

L'estructura la van col·locar el 15 de desembre i al cap d'uns dies ja s'hi va poder circular. Tanmateix, les nevades i l'afectació d'una captació d'aigua van obligar a aturar durant unes setmanes les obres que també han inclòs un tram de 200 metres anterior al pont i la millora del giratori i del revolt.