La crisi no afecta la venda de petards

Les raons: els preus s’han mantingut, la preservació de la tradició i “un dia és un dia”.

Redacció
23 de juny del 2009

La crisi econòmica sembla no afectar la compra de petards a Catalunya. Segons els comerciants, les vendes d'aquest producte són molt similars a l'any passat. Les raons principals, expliquen, són que els preus s'han mantingut i que la festa, és una tradició i se celebra només una vegada l'any.
Els compradors coincideixen. La majoria són pares que acompanyen els seus fills, que saben que per Sant Joan tenen “carta blanca”. L'encarregada d’una botiga, per exemple, explica que no hi ha hagut ningú que vingui amb un pressupost en ment sinó que demanen el que volen i no pregunten preus. La despesa per persona per això varia enormement ja que pot anar des dels vuit euros fins als 300.

Els clients que gasten més en petards són adolescents i joves majors de 18 anys ja que tenen edat per fer esclatar petards més forts, elaborats i perillosos i que, per tant, són més cars. Als pares que acompanyen els més petits, però, no els puja tant la factura ja que es decanten per petards més econòmics com ara les fonts de colors i les abelles.

Els aficionats als petards de totes les edats sí que coincideixen però en decidir-se pels seus petards favorits que són “aquells que facin més soroll”. I és que ja se sap, per Sant Joan els protagonistes són les traques i els trons.

Tot i la crisi econòmica que pateix el país, ningú controla massa aquests dies la butxaca ja que, com diuen, “un dia és un dia”. Els comerciants, a més, asseguren que els preus dels petards són els mateixos que els de l'any passat.