Avui: judici per l'intent de suborn a un mosso en un control d'alcoholèmia

Demanen tres anys de presó i una multa de 4.500 euros a un jove de Campdevànol

Redacció
29 de juny del 2009
El ministeri fiscal demana una pena de tres anys de presó i dos de retirada de carnet per un jove de Campdevànol que va intentar subornar un mosso després que els agents l'enxampessin begut en un control d'alcoholèmia. El noi, Albert F.E., que ara té 22 anys, també s'enfronta a pagar una multa de gairebé 4.500 euros per aquests fets.

El matí del 26 d'agost del 2007, els agents el van aturar durant un control rutinari a l'actual carretera N-260. El jove, que feia poc que s'havia tret el carnet i era conductor novell, va superar els 0,70 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Després de bufar, l'acusat va intentar donar-li un bitllet de 50 euros a l'agent perquè s'oblidés de tot i el deixés marxar.

Eren cap a les onze del matí del 26 d'agost del 2007. Els Mossos d'Esquadra havien muntat un control d'alcoholèmia rutinari a la carretera N-260 i van aturar un vehicle que anava a una velocitat excessiva. Quan es van acostar al conductor, un jove de Campdevànol, els agents van veure com mostrava símptomes evidents d'haver begut alcohol en quantitat.

Amb la parla pastosa i de tort

Segons la versió policial el jove tenia la parla pastosa, no coordinava els moviments i se n'anava de tort. Els agents van demanar-li la documentació i van veure que feia poc que s'havia tret el carnet de conduir. Els Mossos van fer-li la prova d'alcoholèmia i, en les dues vegades que va bufar, va donar positiu.

La primera, l'etilòmetre va marcar 0,67; i la segona, 0,73. Això suposava una taxa d'alcoholèmia més de quatre vegades superior a la permesa en el seu cas per tractar-se d'un conductor novell. De fet, el jove anava tant begut que -segons ressalta el fiscal al seu escrit- 'un agent li va haver d'aguantar la pipeta durant tota l'estona i el jove va necessitar recolzar-se' per no caure a terra.

A més de donar positiu, l'acusat va intentar subornar un dels agents amb la intenció que el deixessin passar sense més conseqüències. Per això, li va atansar un bitllet de 50 euros, però el Mosso el va rebutjar.

El ministeri fiscal qualifica els fets d'un delicte contra la seguretat en el trànsit i d'un altre de suborn. Per al primer delicte, demana una multa de 4.320 euros i dos anys de retirada de carnet. Per al segon, sol·licita una pena de tres anys de presó i una multa de 150 euros.

El judici per aquests fets se celebrarà a finals de mes a l'Audiència de Girona. L'encarregada de jutjar el cas serà la Secció Tercera.