La santjoanina Laia Capdevila rep un premi de la UdG pel seu treball de recerca

L'estudi analitza les possibilitats de l'edificació sostenible a Sant Joan.

Redacció
15 de juny del 2009
Laia Capdevila amb el premi pel seu treball de recerca
Laia Capdevila amb el premi pel seu treball de recerca | Vedruna
La santjoanina Laia Capdevila Mas, estudiant de segon de Batxillerat a l'Escola Vedruna Ripoll, va rebre aquest divendres un premi pel seu treball de recerca. El treball, titulat Cap a una nova cultura, és possible una casa sostenible a Sant Joan de les Abadesses, va ser guardonat en la desena edició dels premis a treballs de recerca de batxillerat que convoca la Universitat de Girona (UdG) a través del seu Consell Social.

Laia Capdevila, va rebre el premi de mans del president del Consell Social de la Universitat, Albert Bou. El treball l'havia dirigit el professor de la Vedruna, Jordi Munell.



L'estudi de Capdevila analitza l'ús de diverses tecnologies noves i materials emprats en la construcció per permetre que un habitatge sigui sostenible tant ambientalment (mínim consum d'energia i aigua) com econòmicament (cost assequible). L'estudi conclou amb el disseny d'un habitatge unifamiliar d'aquestes característiques en un emplaçament concret de Sant Joan de les Abadesses amb els plànols i la maqueta corresponent.

Els premis del Consell Social de la UdG van premiar vint-i-dos alumnes. A més d'obtenir la matrícula gratuïta a qualsevol dels estudis de la universitat, els guardonats van rebre una escultura commemorativa, obra del ceramista Joan Carrillo. També van rebre un xec per valor de 700 euros per a l'adquisició de material educatiu (400 per a l'autor del treball i 300 per al centre).

En aquesta convocatòria, s'hi van presentar 191 treballs procedents de 63 centres d'ensenyament. Els treballs han estat avaluats conjuntament per professors de la UdG i de batxillerat.