Política Territorial licita la rehabilitació de l'edifici de Sant Josep de Núria

Suposarà una inversió de 3,4 milions per habilitar noves instal·lacions i serveis d'hoteleria i restauració.

Redacció
15 de juny del 2009
Edifici de Sant Josep de Núria
Edifici de Sant Josep de Núria | DPTOP


El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha posat a licitació les obres de restauració i millora de l'edifici de Sant Josep del complex del Santuari de Núria. Els treballs es preveuen iniciar cap al novembre i comprenen la reforma dels interiors de l’edifici, per tal d’habilitar noves instal·lacions i serveis d’hoteleria i restauració destinats al turisme de muntanya. L’actuació comportarà una inversió de prop de 3,4 milions d'euros i forma part d'un projecte de rehabilitació global del complex de 12 milions fins al 2013.

El 2006 es van realitzar obres per rehabilitar l'estructura de l'edifici i actualment se'n restauren els exteriors. La següent fase consistirà en reformar els espais interiors per tal d’habilitar diverses àrees i instal·lacions destinades al turisme de muntanya. Així, es construiran noves habitacions d’hotel, apartaments dúplex, una cafeteria i una zona de picnic.

A més, s’habilitarà un espai per a exposicions i un centre d’interpretació, així com una àrea per a les taquilles i consignes. Finalment, les obres inclouen també la millora dels accessos a altres instal·lacions del complex.

Es preveu adjudicar aquesta fase cap al setembre, de manera que les obres podrien començar cap al novembre, amb un termini d’execució de vuit mesos.