Intentaran convertir les promocions inacabades de Ripoll en habitatge protegit

Hi ha 20 blocs en aquesta situació a la vila.

Redacció
12 de juny del 2009
L'Ajuntament de Ripoll i la direcció general de Promoció de l'Habitatge han acordat treballar per reconvertir les promocions de pisos inacabades en promocions de protecció oficial. D'aquesta manera es donaria sortida a la vintena de blocs a mig fer i es compliria amb l'objectiu de la direcció general de treballar sobre el parc existent més que en noves promocions.

L’Ajuntament de Ripoll facilitarà a la direcció general el nom dels titulars de les promocions d’habitatge d’iniciativa privada sense protecció oficial que en aquest moment es troben parades o en venda, per tal que que, amb un treball conjunt se’ls informi de totes les ajudes a què es poden acollir, i els passos a seguir, en cas que els interessi que es qualifiqui la promoció com de protecció oficial.

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) ja havia fet aquesta proposta per tal de posar al mercat els pisos a mig construir a causa de la crisi que quantificaven en 170.

Pisos protegits a la muralla
A banda de l'estratègia de la reconversió, l'Ajuntament de Ripoll ha exposat a la direcció general l'interès per tirar endavant una actuació conjunta a les finques 12, 14, 16, 18 i 20 del carrer Trinitat -al sector on van aparèixer restes de muralla-. Es tractaria de 26 pisos dels quals 20 serien de protecció oficial.