Campdevànol pretén millorar el reciclatge i l'estalvi d'aigua

És el municipi que porta un percentatge més elevat de la brossa a l'abocador.

Redacció
09 de juny del 2009
Aconseguir millorar les taxes de reciclatge, les més baixes de la comarca, i estalviar fins a un 50% de l'aigua són alguns dels objectius que Campdevànol es posa en matèria ambiental. Per aquest motiu hi dedica tot el mes de juny amb activitats lúdiques, exposicions i tallers. Així mateix es buscarà passar de les paraules als fets, amb el repartiment de petites solucions per fer el dia a dia més sostenible com els airejadors d'aigua o les bosses de cotó.

El dia després
Un cartell contundent, amb un riu Freser al seu pas per la població de Campdevànol sec i contaminat, i un títol cinematogràfic 'El Dia Després. El nostre futur no és cap pel·lícula', són els elements per captar l'atenció dels ciutadans de Campdevànol i promocionar la campanya ambiental que ha engegat l'Ajuntament al llarg del mes de juny.

Les activitats van començar el passat divendres 5, dia mundial del Medi Ambient, amb una festa amb jocs de material reciclat, un taller de construcció de jocs amb residus i una carpa informativa de la campanya. Així mateix es van inaugurar dues exposicions al centre cívic: 'El canvi climàtic també t’escalfa a tu' i 'El clima canvia. I tu?' que estaran obertes fins el 28 de juny.

Al llarg del mes un equip d’educadors ambientals repartirà airejadors d’aigua a totes les llars per ajudar a estalviar fins a un 50% d’aigua. Així mateix, les botigues de Campdevànol oferiran als clients bosses de cotó ecològic, a un preu simbòlic de 0,80 euros, per minimitzar l’ús de bosses de plàstic.

Al marge d’aquestes iniciatives, la campanya també inclourà tallers ambientals amb paper reciclat per als més joves (dissabtes i diumenges al centre cívic); visites guiades pels camins vora el riu del municipi (tots els diumenges del mes de juny) i xerrades sobre estalvi energètic (dissabtes al centre cívic).

28-J: final de campanya
La campanya es clourà el diumenge 28 de juny a la plaça de la Dansa. A partir de les cinc de la tarda es podrà jugar al Gran Joc de l’Oca del Medi Ambient i es podrà gaudir d’un espectacle d’animació infantil i d’una fira d’intercanvi.

L’organització d’aquestes activitats organitzades per l'Ajuntament han comptat amb el patrocini de la Diputació de Girona i l’Agència Catalana de l’Aigua i la col·laboració del Centre d’Educació Ambiental Alt Ter i la Unió de Botiguers de Campdevànol.