Nou augment lleuger de l'atur al Ripollès

El mes de maig la xifra va augmentar un 0,9% i se situa en 1665 aturats.

Redacció
03 de juny del 2009
Per segon mes consecutiu l'atur ha augmentat però de manera molt lleugera. Concretament el mes de maig es va tancar en 1665 persones sense feina (pdf), 15 més que el mes d'abril. Precisament a l'abril només havia augmentat en 9 persones. Tanmateix no s'ha reduït com si que ha passat al conjunt del Principat.

La visió positiva és que s'han aturat els increments mensuals entre el 5 i el 10% de finals de 2008 i principis de 2009. La negativa és que la xifra continua augmentant i es produeix entre Setmana Santa i estiu, època de major contractació temporal en el sector turístic. D'aquesta manera caldrà esperar els propers mesos -especialment a partir de la tardor- per veure si aquestes xifres són tímids “brots verds” o una simple qüestió estacional.

En els municipis amb un nombre absolut major d'aturats, Ripoll i Campdevànol, les dades són esperançadores. A Ripoll la xifra ha disminuït en una persona i a Campdevànol s'ha mantingut en 216 aturats. L'increment s'ha centrat a Ribes de Freser que ha passat de 75 a 90 aturats.